Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vissza tért volna a bélférgesség?

Vissza tért volna a bélférgesség?

Figyelt kérdés

2 évesem székletében gilisztát találtam pár hete,a házi gyermekorvosunk írt ki rá tablettát,amit természetesen az előírt módon és időben oda meg is kapott a fiam.

Azóta is nagyon figyelem mindig a székletét, gilisztával még nem találkoztam,de megint kezd nyákos lenni a széklete. Vissza tértek volna a kis dögöcskék?

(Az a baj,hogy hiába van bármi nemű panasz,amíg nem találkozunk gilisztával,a doki sem írja ki a tablettát,így felesleges elmennem a lurkómmal a beteg gyerekek közzé.)

2015. ápr. 27. 11:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Előbb a környezeti higiéniát kellene megnézni, honnan származhat a giliszta. Háziállat (elsősorban kutya, macska), játszótéri homok, a gyerek életterében levő tárgyak, környezet. A nyákos széklet lehet "egyszerű" bélhurut is.
2015. ápr. 27. 11:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Azért is vagyok bizonytalan,mert sem házi állat (kutyánk van,de nappal kennelben,mert félnek a gyerekek tőle,éjszakára van szabadon),sem homokozó (illetve szombaton homokoztak,de itthon és az műanyag lemezzel van letakarva ha nincs használat alatt),sem közösség. A körmére is figyelek,a fehérneműket (nem csak a 2 éves alsóit,de mindenkiét a családban),pizsiket...stb, 90 fokon mossa a gép. A testvére székletében nem láttam eddig sem.
2015. ápr. 27. 13:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Kérj egy széklet vizsgálatot, hogy mit találnak benne. Szerintem ehhez jogod van, és megnyugtatna, ha negatív, illetve ha találnak valamit, azt célirányosan kezelhetné az orvos. Nem kéne megvárni, míg kifejlődik a gyerekben! Az eszem megáll, milyen orvosok vannak...
2015. ápr. 28. 09:21
 4/4 anonim ***** válasza:
a gyerek ánuszáról kéne ragasztószalaggal mintát venni és mikroszkóp alatt megvizsgálni...
2015. máj. 28. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!