Egy órája belevágtam a fejszét a hüvelykujj szélébe, párhuzamosan a csonttal, elég mélyre sikeredett,2 percre rá már fertőtlenítettem kék szesszel,15 perc múlva kimostam tiszta vízzel és újból fertőtlenítettem. Szükséges tetanusz elleni védőoltás?
Figyelt kérdés
A tavaly június végén szegbe léptem és akkor kaptam utoljára tetanusz elleni védőoltást, így 10 hónapja.2015. ápr. 25. 15:14
2/7 anonim válasza:
Nekem volt pár balesetem és vágásom , kimosom kinyomom a vért és hagyom gyógyulni . Naponta kiáztatnám legalább egyszer , rengeteg vizet és mézet fogyasztanék az az igazi .
3/7 anonim válasza:
én azért elmennék egy orvoshoz még ha nem is kell tetanusz lehet jobb volna összevarrni vagy elvágtál vlmit
jobb megmutatni
4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, megnyugodtam:) amúgy mennyi ideig nem adnak újat?
2015. ápr. 25. 15:39
5/7 anonim válasza:
Ha jól emlékszem, akkor a férjemnek egyszer 5 évet mondtak. Ő sajnos hajlamos az ilyen balesetekre és mintha úgy mondták volna neki a balesetin, ha 5 éven belül kapott korábban, akkor nem adnak.
Szóval neked 10 hónapra rá biztosan nem adnak újra. De akár fertőtlenítetted, akár nem, azért szerintem nem árt, ha ránéz egy orvos, mert lehet, ha mély a seb, akkor összevarrnák. Nehogy szétnyíljon.
6/7 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek!
2015. ápr. 25. 16:22
7/7 szamo77db válasza:
Szerintem megnyugtató lenne, ha látná orvos. A tetanusz oltásról majd dönt ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!