Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért kellemetlen szagú a...

Miért kellemetlen szagú a kislányom?

Figyelt kérdés
Lányom 15 éves és kb fél éve szenved amiatt, hogy akármilyen izzadásgátlót használ, mégis kellemetlen szaga lesz. Voltunk vele vérvizsgálaton, bőrgyógyásznál, de semmi baja nincs elvileg, nem tudják, hogy miért van nála ez a probléma. Valami ötletetek nincs esetleg? Tanácstalan vagyok. (Nem dohányzik, nem él egészségtelen életet.) Köszönöm!

2015. ápr. 17. 07:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
31%
Ez a kamaszkor velejárója,egyébként nem túlsulyos a lányod?
2015. ápr. 17. 07:40
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem túlsúlyos.

Nem hiszem, hogy a kamaszkor velejárója, mert én sem voltam büdös ennyi idősen, meg az osztálytársai sem azok.

2015. ápr. 17. 07:45
 3/14 anonim ***** válasza:
22%
Születésünk után nem tanulunk meg normálisan lélegezni. A szervezet az oxigénhiányos létet is próbálja korrigálni, ez mindaddig sikerül is neki, amíg a szervezet el nem salakosodik. Mikor már az elsalakosodás oly mértéket ölt, hogy ez gátolja, tovább rontja az oxigénellátást, a testben ezt fáradékonysággal jelzi. De jelezheti kellemetlen szaggal a hónajban, ágyékban. Erre mit teszünk, nem az oxigénhiány kezeljük helyes lélegzéssel, hanem kívülről kenünk rá valami vegyszert, ami beivódik a bőrbe, tovább rontja a szag elviselhetőségét. A szervezet nem csak a széklettel üríti salakanyagait, hanem az izzadsággal is.
2015. ápr. 17. 07:49
 4/14 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted szüksége lenne egy tisztító kúrára? Mit tanácsolsz?
2015. ápr. 17. 07:51
 5/14 anonim ***** válasza:
Tini/kamaszkorban jelenik meg a fokozott izzadás, ilyenkor a hormonok hatására a szaga is erőteljesebb lesz. Testmozgás is méregtelenít, és fontos az egészséges étkezés, több zöldség és gyümölcs, kevés zsír, fűszer, sok folyadék.
2015. ápr. 17. 07:59
 6/14 anonim ***** válasza:
22%

A tisztító kúrák nem mindig hoznak változást.

Legjobb ha odafigyel a táplálkozásra is! Nem az a lényeg hogy mit eszik, hanem az hogy hogyan eszi. Ha nem rágja meg megfelelően az ételt, ezzel oxigénhiányt okoz az emésztésében. Ez az egész szervezet elsalakosodását eredményezi. Helyes táplálkozással és helyes lélegzéssel a folyamat visszafordítható! Én 50 évig büdösködtem, és még számtalan hasonló problémával küzdöttem -nem is voltam társasági ember- de ez egy éve megváltozott. Hogy mitől és hogyan? Ezt emailben részletesen elmesélem ha érdekel.

2015. ápr. 17. 08:05
 7/14 A kérdező kommentje:
Az nagyon jó lenne, köszönöm!
2015. ápr. 17. 08:08
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha a tisztító kúrának placebo hatása nincs, az eredmény elhanyagolható!
2015. ápr. 17. 08:08
 9/14 anonim ***** válasza:
Pontosabban hol, mije büdös, milyen szaga van? (Mire hasonlito.)
2015. ápr. 17. 08:27
 10/14 anonim ***** válasza:

Hormonszinteket néztek?

A sok androgén nemi hormon is okozhat fokozott, bűzös izzadást.

De egyébként ez is a tinédzser kor velejárója, úgyhogy pár éven belül rendeződnie kellene, ha ez lenne a gond.

Minden esetre az egészséges táplálkozás és a mozgás sosem árt! A gyorskajáktól is büdös ám az ember. Legalább is amíg ettem, régen, akkor ezt tapasztaltam.

Amióta odafigyelek az étkezésre, nem eszem szemét kaját, meg szemét szénhidrátot, azóta sokkal kevésbé izzadok büdöset. Pedig amúgy húst és zsírt is eszem, csak hát tiszta forrásból.

2015. ápr. 17. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!