Mi baja lehet a térdemnek? (lent) Pontosan a térdem alatt fáj.
Már lassan fél éve megerőltetésnél(főleg futás,ugrálás) fáj a térdem.1 hónapja voltam orvosnál és azt mondta hogy Schlatter Osgood féle megbetegedése van a térdemnek.Kaptam először egy hónap könnyített tesit majd 2 hét teljes felmentést.Pár napja voltam röntgen ami negatív lett és nem mutatott ki semmilyen elváltozást,betegséget.Örültem neki gondoltam a pihentetés következtében elmúlt.Tegnapelőtt és tegnap voltam futni és megint elkezdett fájni a térdem.
(2 éve teniszezek)
Mi baja lehet?
15/L
Egyelőre ne fuss. Nagyon nem ideális mozgásfajta, főleg bizonyos embereknek, főleg nőknek.
Erősen fejlődésben vagy még, ilyenkor egyébként is érzékenyebbek a növésben lévő csontok.
Teniszt, futást hagyd, igazi edzést keress, már ha az egészséged fontos.
Jó lenne egy jó edzőnél qigongozni, taichizni, esetleg jó helyen aikidózni.
Vagy talán meg lehetne próbálni az ökölvívást, az is lábkímélőbb, bár már ugrálósabb (általánosságban: zötykölődés -kocogás- ugrálás -ugrabugra, tenisz- kerülendő, legalábbis egyelőre)
Táplálkozásodat egészítsd ki d vitaminnal (napozás mellett elég kevesebbet, legjobb d-vitamin szint mérést is végezni) és k vitaminnal (d-vitaminhoz kell).
Sok zöldséget fogyassz, szerintem hanyagold a gabonákat, hüvelyeseket, a lektinek semmiképpen sem tesznek jót.
Sok belsőséget, porcokat, bőröket (tipikus: körömpörkölt, csülök) fogyassz állati táplálékokból, hanyagold a sima izomszövetet (csirkemell) és a műhúsokat (adalékos felvágottak, művirsli, parizer stb.)
Csirkemellet nem azért mert rossz, de nincs benne kollagén, nem igazán ilyet kellene enni.
Köszönöm szépen!
Az a baj hogy olyan megoldás kellene amiben nem kell abbahagynom a teniszt.Mert nagyon szeretem nem akarom abbahagyni
Nem kell abbahagynod, csak az egy olyan mozgás, amit lehet hogy (most) nem bír a térded.
Kipróbálhatod azt, hogy a futást hanyagolod, étkezésedre odafigyelsz, és így hátha menni fog a tenisz.
Jó tanácsok léteznek, de csak saját magad tudod kipróbálni a dolgokat, mi jön be neked igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!