Megfertőződhettem a használt tűvel való szúrás miatt?
Figyelt kérdés
Tegnap egy cukorbetegségben és caecum rákban szenvedő néni vércukor vizsgálatát végeztem, ezalatt szúrtam meg véletlenül az ujjamat a már használt tűvel. Kell labor vizsgálatot kérnem Hepatitis kiszűrésére, ha kaptam hepatitis ellen oltást? Van okom aggódni? Válaszaitokat előre is köszönöm!2015. ápr. 9. 10:57
1/2 anonim válasza:
Nálunk amikor ilyen volt első kör egy tetanusz volt. Ha jól tudom a legtöbb fertőzés korai szakaszában nem mutatható ki, így a vizsgálatokkal még várni kell. A hepatitisz oltásnak védettséget kell nyújtania. Sem a rák sem a cukorbetegség nem terjed ilyen módon, szóval szerintem ettől nem kell tartanod. Érdemes megnézni a néni kórtörténetét, hátha felmerül más fertőzésveszély. Esetleg későbbiekben erre lehetne tesztelni.
(de szerintem nem kaptál el semmit, ne aggódd túl a dolgot.)
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors reagálásodat!!!
2015. ápr. 10. 19:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!