Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szúr a szívem, elég régóta....

Szúr a szívem, elég régóta. Nem tudok mit csinálni, és nagyon félek! Mit tehetek ilyenkor?

Figyelt kérdés

Körülbelül november óta jelentkezik. Akkor még nem foglalkoztam vele, mert egy nap körülbelül egyszer fordult elő. A stresszre fogtam, mert akkor buktam meg harmadjára a forgalmi vizsgán. Most viszont már március van! Februárban elég húzós hónapom volt, s két nap folyamatosan beszúrt a szívem. Mostanra a panaszok valamilyen szinten enyhültek, de naponta többször szúr. Ez olyan 2-3 mp-ig tart. Szedem a magne b6-ot, de az sem segít... (lehet többet kéne? napi 2)

Orvoshoz nem merek elmenni, a szüleimnek nem beszéltem erről.

Kiváltó oka lehet szerintem:

- Nem alszok eleget (öcsémmel egy szobában vagyok, a horkolástól megőrülök)

- Félek (komolyan, a legrosszabb dolgok játszódnak le bennem, hogy mi lesz velem, nem akarok meghalni, komolyan, már a sírás kerülget)

- Iskolai stressz (minden egyes nap, van olyan óra, amire alig merek beülni... soha nem lógtam, de most mégis ilyesmire kényszerültem)

- Borzalmas a tartásom :(

Kérlek, segítsetek! Nem akarom itt hagyni ezt a világot!

18/L

2015. márc. 14. 13:43
 1/5 anonim ***** válasza:
A szív, mint szerv nagyon ritkán fáj, elsősorban a szív vérellátásáért felelős erek elzáródásakor, de ez a korod miatt sem fordulhat elő nálad. Ami nálad van, azt úgy hívják, hogy DILI.
2015. márc. 14. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Na hát ezeken mindenképpen változtatni kell. Relaxálj, kérj meg valakit, hogy vágjon hátba, ha púpos vagy. Amúgy egy pszichológus is jót tenne neked.
2015. márc. 14. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:
ilyen korban ez pánikbetegségnek tűnik. az olyan, hogy azt hiszed, infarktusod van, pedig nem. pszichológus segíthet relaxációs módszerek tanításával, ha az nem elég, szorongásoldót írhat fel a pszichiáter. addig pedig próbálj sportolni, például úszni, mert az kellemes, és a tartásodnak is jót tesz. vagy legalább sétálni. attól jobban is alszol majd. esetleg füldugó is segíthet :) az iskolával kapcsolatban konkrét félelmed van, pl. valaki előtt leégsz, vagy konkrét tanártól-tárgytól félsz? vagy úgy általában már elkezdesz remegni, ha meglátod az iskolát?
2015. márc. 16. 23:04
 4/5 A kérdező kommentje:
A szívszúrás mintha megszűnt volna. Most úgy néz ki összeszedtem egy kis megfázást. Az érettségitől félek, hogy nem lesz elég pontom, nem vesznek fel sehova, nem érem meg, nem lesznek rám büszkék a szüleim! ( Kapuzárási pánik? ) Meg elég borzalmas tavalyi évem volt. Iskolától két éve nagyon féltem, mindig amikor indult a buszom, előtte enni sem mertem, mert féltem, hogy kihányom azt ami bennem van. Többször nyelvtan órán (igen, mindig nyelvtanon :D ) majdnem megfulladtam. A nap folyamán ez az érzés elmúlt. Most olyan szorongás érzetem van, hogy nem érem meg a következő napot, jajj, nem tudom az angolt, úristen, egyes, anyám megöl, jó, ezt most ellógjuk!
2015. márc. 17. 20:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Jó tanács! Ne stresszelj, aludj sokat, meg ne igyál koffeines italokat, aztán nem lesz baj.
2015. márc. 22. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!