Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon vashiányos vagyok...

Nagyon vashiányos vagyok lehet végbél vagy vastagbélrákba szenvedek?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 7. 17:59
 1/7 A kérdező kommentje:

vasam nagyon kevés lett 2,2

étvágyam van ,nincs véres székletem

2015. ápr. 7. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
nem feltétlenül. akik nagyon vashiányosak, ott gondolni kell rejtett vérzésre(gyomor egyéb emésztőrendszer eredetű vérzés pl, de akkor fekete/friss piros lenne a széklet attól függően honnan indul ki a vérzés) esetleg felszívódási zavar, vagy ha fel is szívódik nem biztos, hogy hasznosul. ezeket mind ki kell vizsgálni gasztroenterológussal.
2015. ápr. 7. 18:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Ugyan nem tudom hány éves vagy, de akár Miómád is lehet, az is zabálja a vasat. Doki nem adott vaskészítményt? Azért ilyenkor mindamellett, hogy kivizsgálnak (bár szerintem nem mindig jönnek rá, mitől alacsony a vasad) nem ártana pótolni.

Egyél Manna Rax port (Szentgyörgyi por, vas pótlására nagyon nagyon jó!)

[link]

2015. ápr. 7. 18:13
 4/7 A kérdező kommentje:
kapok vasat vénásan
2015. ápr. 7. 18:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát ez így kevés infó... hány éves vagy, milyen nemű, milyen tüneteid vannak, miért feltételezed a fentieket, mióta van így, hogy változott a vasad és mennyi idő alatt?

Ha vaspótlás mellett is alacsony marad a vas, akkor első körben a lisztérzékenységre tippelnék. Esetleg crohn-betegségre. De nőknél akár az erősebb vérzés és nem megfelelő táplálkozás is elég lehet. De elég sok betegséghez köthető, nem kell egyből rákra gondolni.

2015. ápr. 8. 19:58
 6/7 A kérdező kommentje:
27 éves nő vagyok. 4 éve mutatták ki a vashiányt de akkor csak gyógyszert kaptam. Most vénásan kapom a vasat. Semmi tünetem nem volt, éves labor vizsgálat mutatta ki hogy nagyon vérszegény vagyok.
2015. ápr. 9. 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor kérj egy vizsgálatot lisztérzékenységre, ha még nincs kizárva. Felnőttkorban általában ennyi az összes tünet. Persze nem 100% de elég nagy eséllyel ez a gond szerintem.
2015. ápr. 9. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!