A referenciaértékeken belüli TSH érték ellenére lehet hipotireózisom (pajzsmirigy alulműködés)? (20/N)
2-es vagyok. 10 éve van alulműködésem, gyógyszert szedek. Én már ennyi idő alatt kitapasztaltam, hogy hiába van referencia érték, ha aszerint szedném a gyógyszert, bajban lennék. Nekem a 2,5-es TSH a határ, felette már jönnek elő a tüneteim, jönnek a kilók is, hiába elvileg még jó az érték. 10 éve 4,9-es TSH-ra kezdtem szedni a gyógyszert.
Nekem az állandó fázás, a hideg végtagok, alacsony vérnyomás, száraz bőr gyerekkorom óta megvan (pedig akkor még sehol sem volt az alulműködés), azt nem feltétlen kötném össze a pajzsmiriggyel.
Ha megnyugtat, menj el egy magánlaborba T3, T4 szintet is nézetni (tudtommal erre a háziorvos nem küldhet el, csak a szakorvos, de magánban megcsinálják), aztán nyugodj meg, és hidd el, nem vagy beteg! :)
Egyébként szerintem a felsorolt tüneteid lehetnek mástól is (vashiány), de az is lehet, hogy te ilyen tipus vagy. A hajhullás meg lehet egyszerűen csak vitaminhiány is, főleg, hogy itt a tavasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!