Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha mindkét nagymamám cukorbete...

Ha mindkét nagymamám cukorbeteg, akkor mekkora esélyem van rá, hogy nálam is kialakuljon idővel?

Figyelt kérdés
Van néhány tünetem, mely alapján lehetséges, hogy IR-em van(Menstruációm volt, hogy egy évig is kimaradt, nem segitett semmilyen gyógyszer, most is rendszertelen. Indokolatlanul vagyok nyugtalan pl egy egyetemi órán, pedig senki nem foglalkozik velem, nem is kell tennem semmit. Mindig kivánom az édességet. Depressziós vagyok, túlsúlyos voltam egész életemben.stb)Ez után szökött be, hogy mi is a helyzet a családban. Ezek szerint kb 100%, hogy örököltem a hajlamot, nem? Persze nem akarok képzelődni, tehát a legjobb ha elmegyek majd orvoshoz. Csak érdekel, hogy mik az esélyeim. Köszönöm annak, aki válaszol.
2015. márc. 28. 08:09
 1/3 anonim ***** válasza:

hát ez rajtad is múlik.

mindenki kívánja az édességet.de az már rajtad múlik, hogy megeszed-e.

nem foghatod a nagyanyáidra a problémáidat. egy hajlamot örökölhetsz, de hogy most te elhízol meg édességet tömsz magadba, az a te döntésed. ne hárítsd el magadtól a felelősséget.

az orvos nyilván azt fogja mondani, hogy örökölted, kész vége, életed végéig gyógyszerhez leszel kötve. neki csak egy beteg vagy a több ezerből, akit futószalagon kezel.

de ilyen életet akarsz? ha még nincs kialakult cukorbetegséged, akkor tegyél még ma ellene.

2015. márc. 28. 10:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Nyilván nem háritom senkire a felelősséget, csak meg szeretném előzni a bajt. Viszont nem tudom, hogy pl milyen megszoritásokat épitsek be a napjaimba. Elég ha nem eszem fehér lisztet, cukrot? Vagy figyeljek jobban a GI-re?
2015. márc. 28. 10:23
 3/3 szamo77db ***** válasza:
Én 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Mindentől eltiltottak már. De mostantól figyelj a vércukrodra. Ezt rendszeresen ellenőrizni kell. És nem ehetsz fehér kenyeret, süteményeket, tejet sem nagyon szabad inni. Édesítéshez használj mesterséges édesítőszert. Ha lehet, ne stresszelj, mert az is emeli a vércukrot. Kerüld az alkoholt, üdítő italokból is csak a cukormenteset szabad fogyasztani. Nézd meg, hogy a bőröd nincs-e kiszáradva, ez is a betegség jele lehet. Szóval cifra egy valami ez! Tégy ellene, míg nem késő! Nálam egy nagyrutin laborvizsgálat során, váratlanul és előjelek nélkül derült ki. Ja, ha nincs vércukormérő műszer a háznál, elég sok patikában meg lehet méretni a cukrodat. Ami fontos még, hogy fogyni kell és sokat mozogni. És szükség lehet gyógyszerek szedésére is. Amit leírtam, az én esetem. Nem biztos, hogy te is cukorbeteg leszel. De ha felmerül a gyanú benned, tégy ellene. Vigyázz magadra!
2015. márc. 28. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!