Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tüszős mandulagyulladás újra?...

Tüszős mandulagyulladás újra? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

5 hete volt komoly tüszős mandulagyulladásom + középfülgyulladásom. Szedtem az antibiotikumot. Most egy hete otthon maradtam 3 napot, mert fájt a torkom és köhögtem, ez múlthéten szerdán elmúlt, most hétfőn megint elkezdődött viszont újra tüszősek a manduláim, de az előzőhöz képest nem fáj annyira a torkom közel sem, illetve lázas sem vagyok hál istennek, valamint nem pöttyös stádiummal indult a második mandulagyulladás hanem egyből az egybefolyt foltos tüszőssel. Köhécselek, fájdogál a torkom és ezen kívül semmi, csak idegesít és elegem van már belőle. Mit csináljak? Szedem az antibiotikumot, már a 3. szemet vettem be belőle.

2015. márc. 18. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Igazabol ha 5 hete volt elkaphattad ujra,viszont ha nem hat az antibiotikum akkor irass masikat fel.
2015. márc. 18. 20:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Lórugást szedek, 5 darab van egy dobozban.
2015. márc. 18. 20:23
 3/6 anonim válasza:

kellene torokváladéktenyésztés és ha kijön belőle vmi,akkor arra specifikusan- akár vénás antibiotikum adás,ami eléggé hatékony.

+ immunerősítés,szájhigiéné

Jobbulást! :D

2015. márc. 18. 20:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Oszt a torkommal mit csináljak? Nagyon félek hogy megint beszarik mint multkor, már bőgtem annyira fájt, éjszakát nem aludtam.
2015. márc. 18. 20:40
 5/6 anonim válasza:

nem tudom mekkora vagy,de ha felnőtt gyógyszeradagokat eszel,akkor kb 3 napig ehetsz napi 3x1 Cataflam tablettát,ami fáldalomcsillapító és gyulladáscsökkentő is egyben,ha nincs gyógyszerérzékenységed.

Adok egy tuti tippet: 1 teáskanál szódabikarbónát tegyél kb 1 dl vízbe és ezzel öblöges naponta 3x étkezések után! Ez segít a tüszőket letakarítani.Továbbá vegyél a gyógyszertárban szájöblögetőt,pl Tantum Verde-t,vagy Phlogosol oldatot,vagy Octenidolt.Ezek pedig fertőtlenítenek.

2015. márc. 18. 20:51
 6/6 esopus válasza:
100%

Az almaecetes öblögetés, gargarizálás

a só gyógyít és méregtelenít is.

Nekem segített...

2015. márc. 18. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!