Mi tehetek? Megkeseríti az életem a körömgomba!
Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok és apámnak a kezén és a lábán is szinte az összes ujja gombás volt. Ezt örököltem. A lábamon a két nagyujjam ami durva, a többi nem annyira de ez nem is zavarna, de a kezemen a nagyujjamon is jó vastag köröm van és észrevettem hogy a mutató és a középső ujjam körmének a szélénél kezd sárgulni a köröm. Eddig együtt éltem vele valahogy de így hogy több lesz már nem bírom.. Próbáltunk nagyon sok féle drága cuccot de nem használt semmi, anya a gyógyszert nem engedi, illetve pénzünk sincs nagyon mindenfélére elszórni... Most élvezem hogy még csak egy gombás körmöm van mert tudom hogy hónapok múlva ugyanolyan undorító lesz mint a nagyujjamon. Tudom hogy ez miatt normális foglalkozásom sem lehet ezért arra gondolok hogy apáca leszek vagy katonalány de inkább az öngyilkosságot látom megfelelőnek :) Van valami házi praktikátok amivel legalább a kezdődő gombát meg tudom állítani? Vagy bármi? Utolsó kétségbeesett segélykiáltásom..2015. márc. 17. 19:02
1/4 szamo77db válasza:
Nekem egyetlen körmöm gombás, a bal nagylábujjamon. Jó másfél évtizeden át próbálkoztak mindennel. Sebészek levették vagy 3x, tablettát, kapszulát, sprayt, ecsetelőt, kenőcsöt, mindenfélét kaptam rá, de semmi nem használt. Azaz egyszer leesett, örömmel vártam az egészséges köröm megjelenését. Megjelent, elkezdett nőni, ám kb. félúton újra besárgult, ellepte a gomba. A bőrgyógyászom azt mondta, eleget bombázta a szervezetemet mindenfélékkel, ha nem okoz panaszt a köröm, akkor magára hagyjuk most már. Tehát nem vérzik, nem gennyes, nem fáj. Nagy harcra készülj, mert ez a körömgomba rettenetes!
2/4 anonim válasza:
Nekem is volt a nagylábujjamon körömgomba, de nálam csak az egyik lábamat érintette. Viszont nagyon nagyon csúnya volt, kipróbáltam mindenféle házi praktikát én is először, szódabikarbóna, aztán teafaolaj, de egyik sem használt. Utána jött a Canesten, ami a körömgombára való, de ez sem sokat használt. Ecsetelőket is kipróbáltam, semmi.. Aztán kb. másfél éve kezdtem el használni a Kitonail-t, amiben már egyáltalán nem bíztam, de bejött.. Mindennap kentem vele, volt, hogy naponta 2szer is. Sajnos elég drága, kb. 4000-5000 ft és nekem kb. egy lábujjamra másfél hónapig elég.. Viszont pont nálunk is apunak volt körömgombája, mivel cukorbeteg és náluk gyakran alakul ez ki!!! Nála is a lábkörmöket érintette a dolog, volt bőrgyógyásznál és nála kizárólag a tabletta + valami ecsetelő megoldás vált be, illetve akinek már több körmét is érinti a dolog, annál hidd el nekem gyógyszer nélkül már semmit sem lehet tenni!!! Ez a probléma szerintem nemcsak esztétikai mivel más betegségre is utalhat és más betegség is kialakulhat belőle, arról nem is beszélve, hogy fertőzöl másokat is, kérlek anyukáddal beszélj erről és mindenképpen menjetek el a bőrgyógyászatra.. 23/L
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) mint mondtam öröklött, másokat nem fertőzök csak magamat (bőrgyógyász mondta)
2015. márc. 17. 20:58
4/4 A kérdező kommentje:
.
2018. okt. 30. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!