Benőtt körömmel mit tudok kezdeni? Lézeres kezelésről is hallottam, az milyen, fáj? A műtéttől félek!
Be van nőve a lábujjkörmöm nagyon durván, már nem tudok úgy lépni hogy a földre érjen ezért a külső talpélemen járok ettől meg már a bokám is nagyon fáj. Anya azt mondta el kell menni sebészetre. Ha meg kell műteni akkor az hogy történik? Mármint hogy menyire komoly?
Hogy érzéstelenítik? Mivel? Az fáj?
Attól hogy ez műtét, nem annyira nagy, hogy le kelljen vennem a nadrágom meg ilyesmiket, csak fertőtlenítik mondjuk bokáig vagy ilyesmi?
Meddig nem tudok cipőt húzni?
Nagyon szeretnék már sportolni, de a fájdalom miatt nem tudok. Ha megműtik mennyit kell várnom hogy újra futhassak?
Most így hogy fáj inkább nem menjek mozogni? Járok táncolni, de már előző héten is fájt. Azzal ronthatok az ujjam állapotán, ha elmegyek?
Ha feltettem pár nagyon idióta kérdést akkor bocsánat, csak nagyon parázok ettől és mindenféle dolog eszembe jut.
Lézeresen nem voltam még de itt leírják kb mire számíts:
Sebészeti nem annyira fáj. Nekem mindkét nagylábujjamon csinálták.
Fertőtlenítés, kapsz egy érzéstelenítő injekciót,sterilizálás és szikével kiszedik a benőtt körömrészt és a gyulladt szöveteket. Majd bekenik egy kenőccsel és kapsz rá egy kötést. 2-3 hét pihentetés, ha nagyon kell menni valahova akkor papucsba mész. Legfeljebb 1 hónap mire teljesen elmúlik. Nekem két hét múlva már nem volt bajom.
Az injekció a legrosszabb része a dolognak, de azt is alig érzed meg (nekem pl. mielőtt injekciót adott, azelőtt lefújta egy érzéstelenítő sprayvel is hogy még az se fájjon..tényleg meg se éreztem) ha azon túl vagy a többit már nevetve végigcsinálod.
Amíg nem kezelteted, nem tanácsos olyan mozgásokat végezni amik összedörzsölik vagy nagyon mozgatják a problémás lábujjat.
Egyszer kell végigcsinálni. Ha egyszer túl vagy rajta, utána nagyon kicsi a valószínűsége hogy kiújul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!