Valamilyen tetű lehetett?
Vakartam a fejem, és egyszercsak leesett egy pici rovar esett ki. Piros volt, hosszúkás alakú kb. 3mm hosszú, 0,5 mm széles, nem volt kitinpáncélja, sok apró lába volt. Csak rámesett az udvaron, vagy ilyenek vannak a hajamban? Szoktam tisztálkodni, nem érintkeztem tudtommal olyan fésűvel, amin lehet tetű, de most megijedtem, nem tudom mi van.
Ha most hajat mosok, akkor látni fogom, hogy jönnek le (mármint mennek le a lefolyón?
Családomtól külön lakom, nem tudok senkit megkérni egy héten belül, hogy "kurkásszon meg".xD
HELP!
nem tudnál valami képet küldeni?
A teste ilyen, csak piros és rövidebb szőröcskékkel, a többi nem hasonlít rá. Csak egyszer láttam egyet délelőtt, és nagyon megijedtem, szóval ösztönösen összenyomtam, és lesöpörtem, mielőtt más meglátja.
Nem tudja vérrel megszívni magát, és akkor esetleg piros lesz? Nem értek hozzá, csak kérdezem.
Komolyan? Ne idegesítsetek!
Most megmostam a hajam, nem láttam semmilyen állatkákat a fürdővíz felszínén. Elbújtak?
Még soha nem volt ilyen, se a környezetemben, se velem, már nem vagyok olyan korú, hogy a védőnő ellenőrizgesse ezt, bár szoktam mások fésűjét használni.
Lehet, hogy nincs bajom? (nem láttam többet)
Az szerintem bolha volt. Az néz ki így ahogy leírtad.
Szénában, szalmában is rengeteg van, vagy simán a fűben is lehet, de ha van kutyád macskád akkor nyilván azokról is rád ugorhatott.
A bolha nem marad az emberen, max. csak megcsíp, aztán távozik. A hajadban sem marad meg.
Rajtam is rengetegszer volt, főleg mikor régen bemásztunk a szénakazalba. Össze vissza csíptek minket, meg otthon ugráltak le rólam, de ennyi. Ne pánikolj.
Ha kétségeid vannak lehet kapni tetűirtó sampont.
Vagy a régen bevált ecetes víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!