Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért jön vissza mindig a...

Miért jön vissza mindig a felfázásom?

Figyelt kérdés

Nos tavaly januárban felfázhattam, a városba tűzijátékoztak én pedig egy hideg padról néztem végig az egészet, aztán pár napra rá nagyon el kezdett fájni a vesém, olyan tűneteim voltak közben mintha terhes lennék, aztán közbe elmúlt a vesefájdalom néha - néha visszajött, aztán nyáron jött ki a rendes felfázás percenként kellett pisilnem, nagyon nagyon fájt a pisilés, és néha egy kis vér is volt a wc - papíron, aztán elmentem az orvoshoz aki megvizsgálta a vizeletem, rengeteg baktérium volt benne, kaptam egy erős gyógyszert, aztán elmúlt hála istennek nagyon örültem :)

aztán oktober fele megint el kezdett fájogatni a vesém, közbe mintha ez a felfázás vissza jött volna, többször kellett pisilnem, és éreztem az ingert is egyből pisilés után, aztán elmúlt.

most januárban nagyon el kezdtek fájni a veséim, elmentem egy orvoshoz ( nem ugyan ahhoz mint nyáron ) aki vér- és vizelet vizsgálatra küldött. a véreredmény szinte tökéletes, se gyulladás se semmi, azt mondta teljesen egézséges vagyok. viszont a vizeletembe volt egy kis genny, arra adott gyógyszert, aztán elmúlt minden annyira örültem azt hittem ez volt mindig a baj.

aztán egy hete, megint percenként kellett pisilnem, nagyon fájt , elmentem egy másik orvoshoz , ő felfázásos gyógyszert írt fel, tegnap fogyott el még mindig nem múlt el a tűnet csak egyhébbedett.. nagyon szomorú vagyok, nem értem miért nem tudnak meggyógyítani, még sosem volt nőgyógyásznál de holnapra tervezem, mert ezt nem lehet kibírni. lehetséges hogy be van gyulladva a húgyholyagom vagy hasonló ?!

hallottam még egy olyat hogyha baktérium van bennem, akkor mindig vissza fog jönni a felfázásom, nos 13 évesen a helyi strandon elkaptam a hüvelygombát, azóta sem gyógyultam ki belőle, sokszor visszajön viszont canestennel mindig kenem, ez miatt is lehet ?

valaki tudna tanácsokat adni ? esetleg segíteni ?

19/L

2015. febr. 15. 16:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Egy kezeletlen hüvelyi fertőzés is okozhatja valóban, és amit már elrontottál, az az, hogy egy hüvelyi fertőzést nem Canesten kenőccsel kell kenegetni. Ugyanis így csak a külső területet kezeled, így a tüneteid elmúlnak, de maga a fertőzés a hüvelyedben ott marad és ez újra-meg újra előjön, szaporodik és mivel a nőknek rövid a húgycső, így azon tökéletesen fel tud jutni a húgyutakban a kórokozók és az okozhat húgyúti gondot is.

Illetve amit még látok, hogy többször csak hasa ütésre lettél kezelve. Ilyen esetben amint tüneteid lesznek, akár húgyúti, akár hüvelyi, orvoshoz kell menni és nem szimpla lakmuszpapíros vizeletvizsgálat kell, hanem el kell menni laborba és rendes vizelettenyésztést kéne csináltatni, abból kiderül, hogy milyen kórokozó van a húgyutakban, illetve nőgyógyászati téren is hüvelykenet tenyésztés kell és akkor célzottan és megfelelő ideig tudnak kezelni.

A húgyutak védelmében pedig sok folyadék javasolt, plusz tőzegáfonya kapszulát is szedhetsz, ezek mind-mind hasznosak, hogy megelőzd a problémát.

Illetve amit még tudni kell, hogy a felfázást sem a hideg okozza, hanem a hideg csak gyengíti az immunrendszert, de ahhoz kórokozóval kell találkoznia a szervezetnek, hogy egy ilyen gyulladás kialakuljon. Szóval akkor sem azért lett ilyen gondod, mert hidegben voltál, hanem mert elkaptál egy fertőzést.

Éppen ezért kell nagyon figyelni a higiéniára is. Hord pamutból készült fehérneműt, ha lehet, kerüld a tangát, illetve az ágyneműt, fehérneműt, törölközőt mindig 60 fokon mosd, ne alacsonyabb hőfokon, mert alacsonyabb hőfokon nem pusztulnak el a kórokozók.

Illetve ha netán élsz nemi életet, akkor ilyenkor a párodat is kezelni kell, akár van tünete, akár nincs, ugyanis náluk sokszor nincs tünet, viszont hordozzák a fertőzést és ezáltal a partnered újra meg újra visszafertőz téged.

Illetve sokszor a hüvelyi fertőzés a hüvelyflóra felborulása miatt alakul ki. Amit kiválthat mondjuk a gyakori tamponhasználat, túlzott intim higiénia, antibiotikum kúra. Erre pedig már kapható a patikában vény nélkül hüvelyflóra helyreállító készítmény. Ami segít, hogy pótolja a hüvelyben a jótékony baktériumokat, amik ilyenkor pusztulnak.

Illetve valószínűleg mivel a húgyúti problémáidra antibiotikumot szoktál kapni, az is váltja ki nálad a hüvelyi fertőzést. Ilyenkor ha antibiotikumot szedsz, akkor egyből használj párhuzamosan hüvelyflóra helyreállító készítményt és akkor nem lesz az antibiotikumtól fertőzésed.

Illetve még ami eszembe jutott, hogy ultrahangot csináltak már? Lehet azt sem ártana.

Bocs, hogy hosszú lett, de szerintem érdemes megfogadni, amiket írtam.

2015. febr. 15. 16:24
 2/2 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm amiket leírtál !

nem még nem csináltak ultrahangot :)

2015. febr. 15. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!