Haematológia - az MTHFR-génmutációs véralvadási deffectusra alkalmazott folsav-terápia okoz az átlagosnál nagyobb vérzékenységet?
És aki otthon van netán ebben, mennyire elegendő a folsav erre terápiaként vagy mennyire kell hozzá még Aspirin-protect is?
(ja és a heterozygota mutációról van szó, tehát nincs se Syncumar se egyéb vérhígítás)
senki többet? :(
akkor egy egyszerűbb kérdés ezzel kapcsolatban: az aspirin protect szedése lényegesen növeli a vérzékenységet? mármint INR-értékből kimutathatóan?
ugye tudom is én, a normális helyett, mondjuk a Syncumárosoknak akár többszöröse is lehet, de az aspirin protect is megemeli az INR-t?
Remélem, még figyeled a válaszokat, most olvastam a kérdésedet.
Nekem is MTHFR heterozigóta mutációm van, 10mg folsavat szedek naponta. Hematológus írta fel. Az MTHFR elsősorban a folsav hasznosításáért felelős; nekem is azért kell ilyen lóadagot szednem, mert nagyon kis hányadát hasznosítja a szervezetem, vagyis hiába szedném a napi ajánlott 0,2mg-ot, ha annak csak egy ezredrésze hasznosulna. Úgy tudom, a folsav terápia nem okoz nagyobb vérzékenységet. Eddig én sem tapasztaltam semmilyen mellékhatást, pedig már 7 hónapja szedem a 10 mg-ot.
oké köszi, figyelem persze, csak az a durva h még szakorvos sincs ezzel teljesen tisztában, és nem meri leírni ezt így tényként, hogy tehát nem okoz vérzékenységet se a génmutáció se a folsav, és sajnos nekem meg a munkám meg az életem múlik rajta.
nem tudsz esetleg valaki normális hematológust, akivel lehet emberi módon is beszélni? megköszönném ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!