Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gerincferdülés, úszásoktatás?

Gerincferdülés, úszásoktatás?

Figyelt kérdés
Gerincferdülésem van, ami egyre zavaróbb és fájdalmasabb ha egyenesen próbálok ülni,fáj a derekam a hátam és elkezd remegni a felsőtestem. (lány vagyok) Arra gondoltam, hogy elmegyek úszni, jártam gyógytornára egy évig de semmi változás. Aki ugyanezzel a problémával küzd, mit tett ellene? 21éves vagyok, és már engem zavar hogy ennyire görbe vagyok.A barátaim is szóvá tették miért nem teszek ellene, viszont az a gond, úszni nem tudok, félek, mert kiskoromban a nagybátyám mentett ki a vízből.Azóta tanítottak már úszni, semmi eredmény..

2015. febr. 11. 20:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Milyen fajta gerincferdülésed van?
2015. febr. 11. 22:59
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezt senki nem mondta, csak annyit hogy az van és járjak gyógytornára, meg még anno a suli orvos bordapúpot vagy mit mondott.. Voltam a körzeti orvosomnál konkrétan leszarta, és nagy szenvedés a munkahelyen végig állni 8 órát, volt hogy alig bírtam vissza fogni hogy ne sírjak..
2015. febr. 12. 11:07
 3/3 anonim ***** válasza:

egy csigolya is állhat rosszul, de többis, akár több irányba. azért remeg a tested, mert elfáradt a hasizmod.

Edzed a has, váll, hát izmodat. Nem kell úszással, van jobb módszer is.

street work out, trx, fegyencedzés.

felülés hasizomra jó, de ne ülj fel teljesen, mert az már árthat a hátnak. Gugolás egyenes háttal, és a térd ne legyen a lábujjak előtt és nem kell teljesen leguggolni.

Húzóckodás jó a hátizomra, kétkezes súlyzókkal tárogatni jó a mellre.

Használj mindent, fitball, ülőpárna, de megfelelő izom nélkül semmit se ér, amit csak kis ismétlés számú, nagy ellenállású edzéssel érhető el.

Ha akarod még segíthetek.

2015. dec. 10. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!