Hogyan lehet megtudni, hogy mikor tisztul ki és hogy mennyire szenvedett maradandó károsodást a tüdőm?
29 éves férfi vagyok. Összesen 8 évig dohányoztam. Naponta 10-15 szál cigit szívtam el, viszont voltak olyan napok, hogy rá sem gyújtottam. Közepesen gyenge cigarettákat szívtam. Legtöbbször kék Multit. Nem voltam egy kifejezetten erős dohányos. Hála Istennek, már majdnem 5 éve letettem a cigit és azóta maximum 5-6 alkalommal gyújtottam rá társaságban, iszogatás közben. Továbbra is meg tudom állni, hogy ne cigizzek, ugyanis leszokás után elkezdtem intenzíven sportolni. Futok, biciklizek és úszok rendszeresen.
A napokban láttam egy orvosi filmet a dohányzásról és a káros hatásairól. Mutatták, hogy a dohányos emberek tüdeje hogy néz ki, és mennyire károsodik. Viszont azt nem mutatták, hogy hogyan lehet megállapítani azt, egy leszokott dohányos ember tüdeje mennyire károsodott.
Tehát a kérdésem az lenne:
Hogy tudom kideríteni, hogy a tüdőm ez alatt a 8 éves dohányzás alatt mennyire károsodott, és hogy mikor ürül ki teljesen belőle ez alatt a 8 év alatt felhalmozódott méreganyag? Ha rendszeresen sportolok továbbra is, akkor visszaáll a tüdőm olyan állapotba mintha soha nem dohányoztam volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!