Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen betegségem van?

Milyen betegségem van?

Figyelt kérdés

Január 21-én belázasodtam, és fájt a fejem. Csütörtök délután elmentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy influenza. Szedtem 6 napig az antibiotikumot, amit felírt, de még a hétvégén is felment 39-re a lázam. Hétfőn, kedden, szerdán már csak 37,5 volt. Szerdán vissza kellett menjek a dokihoz( jan. 28) és amikor vizsgált meg újra, érzékeny volt a bal vesém. Arra is felirt valamit, amit még négy napig kellett szedjek. Ezután nem volt lázam. De február elsejére, estére 37,3-ra felment. Más tünetem nem volt. Hétfőn és kedden is( de csak este) 37,3-37,4körül volt. Kedd reggelre nagyon elkezdett fájni a torkom, valamint megdagadt a bal nyirokcsomóm, ami nagyon fáj. Szerdán(tegnapelőtt) elmentem egy más dokihoz, aki azt mondta, hogy gennyes a mandulám. És ő megint felírt valami antibiotikumot( mondtam, hogy már szedtem, de azt mondta hogy ez gyógyszer nélkül nem fog helyre jönni). Három napja szedem, de bal felől a nyakam valamint a torkom nem szűnt semmit. Ugyanúgy fáj.

Mit szóltok, milyen betegségem lehet?

(kicsit hosszúra sikerült, de remélem megértitek:))

2015. febr. 6. 10:22
 1/8 anonim válasza:
Sztem menjél el egy másik dokihoz aki újra megvizsgál.Mondd el neki ami történt és ő lehet hogy tudja mi lenne a betegségedre jó.
2015. febr. 6. 10:27
 2/8 A kérdező kommentje:
szerdán egy másikhoz mentem, ő irt fel egy másik gyógyszert a gennyes mandulára
2015. febr. 6. 10:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Meghűlés és kimerültség . A szervezetedet erősítsd fel úgy hogy kihagyod a gátló hatásokat ? só, cukor , tejtermék , ecet , szénsav , pirulák , művitaminok . A pajzsmirigyed dolgozik és segíteni a következőkkel tudsz : méz , melasz , dióbél , nyers rostos gyümölcsök , fűszeres levesek .
2015. febr. 6. 10:32
 4/8 A kérdező kommentje:
a meghűlés tarthat több mint két hétig?
2015. febr. 6. 10:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az első betegségedet nem kezelte ki rendesen és lett valami szövődmény, vagy pluszba ráfáztál mert esetleg nem pihented ki jól a kezdeti betegséget.Pihentél eleget, vagy lábon hordtad ki az első tüneteket?

A gennyes mandula nehezen gyógyul és odafigyelést igényel, feltétlenül kell az antibiotikum rá, mert nem veszélytelen.Vannak helyileg ható fertőtlenítő öblögetők, szopogató tabletták, például a Doritricin, ami nagyon jó, ebben is van kevés antibiotikum, fájdalom csillapító.Kamillás öblögetés is segíthet, mert gyulladás csökkentő.Igyál gyógyteákat, pl citromfű+cickafark keveréke, ezeknek van vírusellenes és vértisztító hatása.És sokat kell pihenni.

2015. febr. 6. 10:49
 6/8 A kérdező kommentje:
az első betegséget kipihentem, több mint egy hetet feküdtem. teát napi kétszer, háromszor iszok, és van torokfertőtlenítő tablettám is. most is nagyon fáj, nyelni is alig tudok. Nem lehet, hogy mononukleózis?
2015. febr. 6. 10:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Elképzelhető az is.Minden esetre ha súlyosbodik menj vissza szerintem a dokihoz, biztos ami biztos.Jót tehet esetleg a külső borogatás is a nyakra, vagy sál, ami melegen tartja.
2015. febr. 6. 11:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy gennyed mandulagyulladás amíg elmúlik minimum másfél-két hét.
2015. febr. 7. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!