Milyen betegségem van?
Január 21-én belázasodtam, és fájt a fejem. Csütörtök délután elmentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy influenza. Szedtem 6 napig az antibiotikumot, amit felírt, de még a hétvégén is felment 39-re a lázam. Hétfőn, kedden, szerdán már csak 37,5 volt. Szerdán vissza kellett menjek a dokihoz( jan. 28) és amikor vizsgált meg újra, érzékeny volt a bal vesém. Arra is felirt valamit, amit még négy napig kellett szedjek. Ezután nem volt lázam. De február elsejére, estére 37,3-ra felment. Más tünetem nem volt. Hétfőn és kedden is( de csak este) 37,3-37,4körül volt. Kedd reggelre nagyon elkezdett fájni a torkom, valamint megdagadt a bal nyirokcsomóm, ami nagyon fáj. Szerdán(tegnapelőtt) elmentem egy más dokihoz, aki azt mondta, hogy gennyes a mandulám. És ő megint felírt valami antibiotikumot( mondtam, hogy már szedtem, de azt mondta hogy ez gyógyszer nélkül nem fog helyre jönni). Három napja szedem, de bal felől a nyakam valamint a torkom nem szűnt semmit. Ugyanúgy fáj.
Mit szóltok, milyen betegségem lehet?
(kicsit hosszúra sikerült, de remélem megértitek:))
Szerintem az első betegségedet nem kezelte ki rendesen és lett valami szövődmény, vagy pluszba ráfáztál mert esetleg nem pihented ki jól a kezdeti betegséget.Pihentél eleget, vagy lábon hordtad ki az első tüneteket?
A gennyes mandula nehezen gyógyul és odafigyelést igényel, feltétlenül kell az antibiotikum rá, mert nem veszélytelen.Vannak helyileg ható fertőtlenítő öblögetők, szopogató tabletták, például a Doritricin, ami nagyon jó, ebben is van kevés antibiotikum, fájdalom csillapító.Kamillás öblögetés is segíthet, mert gyulladás csökkentő.Igyál gyógyteákat, pl citromfű+cickafark keveréke, ezeknek van vírusellenes és vértisztító hatása.És sokat kell pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!