Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vérzékenység? Ti mire gondolná...

Vérzékenység? Ti mire gondolnátok?

Figyelt kérdés
Körülbelül 1 hónapja a háziorvosom elküldött vérvizsgálatra pontszerű bevérzések miatt, amik megjelentek a karomon. Állítólag nagyjából minden rendben volt, nem volt szükség további vizsgálatokra. Most újra elmentem a háziorvosomhoz, és mutattam neki, hogy újra elő-elő jönnek, majd átlagosan 2-4 nap után nyomtalanul eltűnnek. Mondtam azt is, hogy fogmosáskor (minden egyes fogmosáskor!) is vérzik a fogínyem, és minden köpetem véres. Fogalmam sincs, mi ez, de a tünetek alapján Ti mire gondolnátok? Elküldtek haematológoshoz, azt sem tudom, milyen vizsgálatra számítsak, vagy mi lesz egyáltalán...

2015. febr. 2. 20:01
 1/3 A kérdező kommentje:
Idén töltöm a 17-et egyébként, ha az valamilyen jelentőséggel bír.
2015. febr. 2. 20:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia. Tesómnak alacsony a trombócita száma,ezzel együtt járhatnak olyan tünetek,amik neked is vannak. Hematológiai vizsgálaton pedig lesz vérvétel,meg általános vizsgálat(has,torok stb)
2015. febr. 2. 20:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Szűkszavú leírásodból nem derül ki, hogy mi az, ami "nagyjából rendben volt", hogy ez egy általános labor vérvizsgálat volt-e vagy más. Az egyszerű vérvizsgálatból talán a trombocitaszám, ami itt lényeges. Vérzési,véralvadás problémák több okra is visszavezethetők. Legáltalánosabb lehet pl. a C vitamin hiánya, valamint a K-vitaminé. Ez megfelelő étrenddel, esetleg vitaminok szedésével is orvosolható. Okozhat problémát acetilszalicilsav tartalmú gyógyszer rendszeres szedése. Ha megfelelő étrenddel és acetilszalicilsav tartalmú gyógyszer szedésének elhagyása mellett továbbra is fennáll a tünet, akkor a vérvizsgálat által mutatott trombocitaszámot kell megfigyelni. Ha a trombocitaszám 1 mm3-ben 120 ezer felett van, akkor nem ez a gond, bár még 90 ezres szám alatt sem szokott jelentkezni a leírt tünet. Ha mégis van tünet, akkor érdemes hematológiai vizsgálatra elmenni, ahol feltehetőleg vonWillebrand betegségre vizsgálnak ki. Ez azonban inkább csak útmutatás a jövőre nézve, mert ez kezelést többnyire nem igényel, csak oda kell rá figyelni.
2015. febr. 2. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!