A kezeletlen gluténérzékenység gátolja, csökkenti a vas felszívódását. Lehetséges, hogy ezért magas a vizeletemben a vas? 20/l
ŐŐŐ...hát nem.
Tudod a vesébe csak úgy tud eljutni valami, ha előtte felszívódik és bejut a keringésedbe.
Ha nem szívódik fel vmi, akkor az a beleiden keresztül távozik, SZÉKLETTEL. Nem vizelettel.
A C-vitamin teljesen más tészta. Az felszívódik, csak a vesén keresztül kiürül, mivel a szervezet nem tudja elraktározni. Amit felhasznál, azt felhasználja, ami meg felesleg van, az a vesén keresztül kiürül a vizelettel.
Egyébként elmondhatnád, hogy pontosan mi a problémád, és miért néztek egyáltalán a vizeletedben vasat. Azért az nem egy rutin dolog. Sok mindent néznek rutinszerűen a vizeletben, de vasat pont nem. Tehát gondolom az orvosnak volt vmi oka, hogy ezt a vizsgálatot kérte.
Mi a panaszod? A gluténérzékenységet csak sejted, vagy ismert, vagy mégis mi?
Ha nem megfelelő a vasfelszívódás, és emiatt vashiány alakul ki, akkor a VÉRBEN csökken a vas szintje, azt kell nézni.
Hát nekem ez akkor is furcsa. Tényleg nem láttam/hallottam még olyat, hogy vasat néztek a vizeletben. Nem hemoglobint néztek inkább? Végül is abban is vas van.
A vérvételi eredmény lenne fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!