Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Voltam kardiológián és a...

Voltam kardiológián és a szívultrahangon kimutatta, hogy az egyik billentyűm között visszáramlik a vér. Mit tegyek ilyenkor? Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Túlsúlyos vagyok és magas a vérnyomásom, mióta egy közeli hozzátartózom meghalt szívbetegségben kb. egy éve nagyon parás vagyok pánik rohamom is volt és azóta egy rahedli gyógyszert szedek vérnyomásra. Nagyon félek most, hogy nálam is kiderült, mert nála is ez volt az első tünet, ránézek valamire és elkezd szorítani a mellkasom és még idegesebb leszek és szédülök és úgy érzem el fogok ájulni, de néhány másodpercen belül jobb lesz és 1-2 perc múlva nyoma sincs. Mindenki azt mondja fogyak le, de a munkám miatt fél héttől este 5ig nem eszek normálisan csak vajas szalámis zsemlét. Ezt nem tudom már magam megoldani, menjek pszichológushoz, mert mióta kiderült, hogy ilyen bajom van nem mozdulok ki itthonról és már egy barátom sincs. Nagyon félek, hogy egyszer csak összesek, szóval légyszi ne paráztassatok be még jobban :(

2015. jan. 28. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Pedig az első, amit megtehetsz, hogy lefogysz. Ha tudsz vajas zsemlét enni, azt le tudod váltani teljes kiőrlésű pékárura, szalámi és a vaj felesleges kalóriabevitel. Igyál hozzá kefirt vagy natúr yoghurtot. Olyan nincs, hogy nem tudsz lefogyni. Baromi nagy akarat és kitartás kell hozzá. De ha már megvan a betegség, akkor már van, ami motiváljon!
2015. jan. 28. 11:13
 2/8 A kérdező kommentje:
És ha lefogynék, meg elkezdenék mozogni és máshogy táplálkozni akkor ez helyre jönne? Egyébként a fegyencedzésben leírt gyakorlatokat javasolták nekem, de nem ismerem, jók azok? Futni nem tudok, az úszás és biciklizés nem fér bele mert mire hazaérek sötét van és itt nincs uszoda sem a környéken. Szóval maradnak az otthoni gyakorlatok.
2015. jan. 28. 12:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nagy a túlsúlyod, akkor azért kíméletes tornával kezdj, mert tönkremennek az ízületeid.
2015. jan. 28. 12:21
 4/8 anonim ***** válasza:
A diagnózist felállító orvosoddal beszéld meg, hogy mennyire terhelheted magad. Gondolom te fiatal vagy még, ezért én feltétlenül kíméletes sportot, otthoni tornát javasolok. A legjobb lenne az úszás. Feltétlenül a súlyodat csökkenteni kell. Vízhajtót kaptál? Ha vízhajtózol, akkor azon a napon pihenni kell. Ne pánikolj, de vigasztalásképpen mondom, hogy ezzel a betegséggel elélhetsz akármeddig, ha vigyázol magadra. Nagyon sok embernek van ugyanilyen billentyű károsodása, csak nem tudnak róla. Ez általában egy gennyes mandulagyulladás következménye, amit antibiotikummal kellene kikezelni. Ha a jövőben lázas lennél bármilyen okból, akkor mindég kell szedned rá antibiotikumot. Foghúzásnál és foggyökér kezelésnél is.
2015. jan. 28. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Kardiológusoddal kell megbeszélnéd, hogy mit tudsz mozogni, mivel ő látja mennyire súlyos a visszaáramlás.

Nekem pl. nagyon minimális van, a maratonfutásig meg van engedve a futás :)

2015. jan. 28. 13:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az eddigi válaszokat, kicsit visszatért az életkedvem attól, hogy ezzel bármeddig elélhetek, ezt köszönöm, mert már ott voltam h mély depresszióban várom a véget. 22 éves vagyok. A kardiológusommal nem tudom megbeszélni mert gyorsan csinálta a vizsgálatot és mehettem is kifelé. Azt mondta, hogy viszonylag rendben van a leletem, de a háziorvosom közölte, hogy mit is írt rá, szóval egy hét után szembesültem ezzel, hogy viszafolyik a vér, de arról tippem sincs hogy melyik billentyű rossz. A leletemre az volt írva, hogy akut teendő nincs és testsúlycsökkentés.
2015. jan. 28. 17:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha ez vigasztal, rengeteg embernek van minimális billentyű eldeformálódása, emiatt visszaáramlik kicsit a vér, de a legtöbb esetben figyelni kell a kockázatra pl. túlsúly, de ennyi. Külön kezelés nem kell. Én 26 éve élek vele, semmi bajom.
2015. jan. 28. 17:29
 8/8 anonim ***** válasza:
A 13:21-es vagyok. Nagyon régóta élek ezzel a szívproblémával már 50 éve szereztem tudomást róla. Sajnos a szívbetegség pánikbetegségre hajlamosít és fordítva is igaz. Ha félrever a szíved, akkor kell jelezni a dokinak. Egyébként a Panangin az egy szívre ható vitamin, vedd meg magadnak.
2015. jan. 28. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!