Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ilyen esetben ugye orvosi...

Ilyen esetben ugye orvosi fülmosással próbálkoznak és nem felszúrják egyből?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy második hete vagyok itthon torok mandulagyulladással. A mandulám már helyre jött.

DE a fél fülemre nem hallok kb. egy hete.

Múlt héten kaptam rá orrspray-t az orvostól, de semmit nem változtatott, a fülem továbbra is ugyanúgy el van dugulva (nem is hallok rá).

Holnap kell visszamennem a háziorvoshoz.

Gondolom, a fülészetre ad beutalót.

De ugye nem állnak neki egyből felszúrni?

28/N

2015. jan. 27. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem fogják felszúrni. Vagy kimossák, vagy kapni fogsz egy fülcseppet ami segíteni fog. Felszúrni csak komoly fülgyulladásnál szokták, de akkor fájni is szokott az ember füle. Te meg fájdalomra nem panaszkodsz (vagyis nincs gyulladásban) csak eldugult, ezért nem hallasz.
2015. jan. 27. 09:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtató választ!

Nagyon ritkán nyilallt bele, de nem tudok arra panaszkodni, hogy fájna.

Eddig soha semmi baj nem volt a fülemmel.

Soha nem kellett még mosatni sem.

Éppen ezért ijedtem meg, hogy most pedig ennyire eldurvult ahhoz képest.

2015. jan. 27. 09:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem karácsonykor olyan szinten begyulladt a fülem, hogy azt hittem mumpszos vagyok. A duzzanat a nyakamig lehúzódott. Nagyon fájt. Kiderült, hogy belső középfülgyulladásom volt. Mégsem szúrták fel (hál istenek), de kaptam olyan fülcseppet, ami segített. Meg antibiotikumot.
2015. jan. 27. 09:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Én Augmentint szedtem 1 hétig a mandulám miatt.

Illetve az a fülre is hat, ahogy olvastam a tájékoztatójában. Azután visszamentem a háziorvoshoz, mondtam, hogy a mandulám jobb, viszont a fülemre nem hallok.

Ekkor írt fel orrsprayt, de semmit nem segített.

Remélem, az orvosi fülmosás segít.

2015. jan. 27. 09:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért egy fülmosás nem helyettesíti a felszúrást, ugyanis teljesen másra való a kettő.

A fül, pontosabban a külső hallójárat kimosása arra jó, hogy a benne lévő felhalmozódott fülzsírt eltávolítsa.

Ha középfülgyulladásod van, azaz a dobhártyád mögött van a gyulladás, arra a mosás semmit nem ér.

2015. jan. 27. 14:39
 6/7 anonim ***** válasza:

A kettő teljesen más problémára jó. Nálad valószínűleg egyik se segítene, de vizsgálat nélkül nem lehet megmondani. Felszúrni csak végső esetben szokták, előtte biztos más kezelést javasolnak, ha olyan gond van is.

A fülészetre egyébként nem kell beutaló, már rég megejthetted volna, kár volt egy hétig szenvedni vele.

2015. jan. 27. 17:00
 7/7 anonim ***** válasza:
fülcsepp vagy kimossák,nyugi
2015. jan. 27. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!