Lehet-e sült zöldségektől durva cukorszínt emelkedés?
Figyelt kérdés
Cékla, sárgarépa, zeller, burgonya, hagyma, fokhagyma volt zacskóban sütve fűszernövényekkel kevéske olajjal. Nem nagy mennyiség (kb. 15 dk.) után 2 órával kiugró lett a cukrom már másodszor.Még 1 főtt tojás is volt. Lehet, hogy ettől az ételtől ?2015. jan. 22. 16:34
1/8 anonim válasza:
Ha előtte sokáig nem ettél, akkor valószínűleg az evés okozta.
2/8 anonim válasza:
Nem ettél mást közben, utána? Nem ittál tejeskávét pl (tej a lényeg, az emelheti a vércukrot), vagy akármi cukros üdítőt?
A répa és a burgonya is emelheti. Ha belegondolsz a répa a fehérrépa "rokona", amiből a cukrot állítjuk elő.
A krumpliba is sok a keményítő.
Nyilván nem olyan mértékben emelik a vércukrot, mintha bevágnál 3 sütit és 1 tábla csokit, de emelhetik.
A tojás, olaj, többi zöldség (hagyma, zeller stb) ki van zárva hogy emelnék a vércukrot, minimálisan emelik csak.
4/8 anonim válasza:
"Ha belegondolsz a répa a fehérrépa "rokona", amiből a cukrot állítjuk elő."
Közelébe sincs. Mármint a cukrot a cukorrépából állítjuk elő annak a petrezselyem nem rokona.
5/8 anonim válasza:
A krumpliban sok a szénhidrát. De mennyi az a kiugróan magas?
6/8 A kérdező kommentje:
Normálisan étkezés után 2 órával 6-7 Ekkor 10-13 volt. Gyógyszert még nem kell szednem.
2015. jan. 22. 20:21
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Üdv
2015. jan. 23. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!