Mi értelme a 75 grammos cukorterhelésnek?
Figyelt kérdés
75 gramm tömény cukrot vagy annak megfelelő tápanyagot egyszerre nemigen fogyaszt el az ember. Így a vérvétel értékei sem a valóságot tükrözik. Persze nyilván lehet következtetni, hogy akkor mondjuk 1 adag rizs elfogyasztása után mennyire ugrana meg a cukor és az inzulin, de ez azért nem lenne pontos.2015. jan. 16. 21:00
1/7 anonim válasza:
A vérvétel értékei a 75 g cukor hatását mutatják. Ezért mérik 1/2, 1 és 2 óra múlva, és a változásból következtetnek.
2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, és épp ezért mondom, hogy ez nagyon nem életszerű. Mikor eszünk meg egyszerre 75 g cukrot? Nem lenne érdemesebb mondjuk egy tál rendes étel elfogyasztása után mérni?
2015. jan. 16. 21:14
3/7 anonim válasza:
Az ételek utáni vércukorérték függ attól hogy mivel etted, mikor etted, meg még nyolcezer tényező. A cukor meg sokkhatás a szervezetre ilyen mennyiségben és gyorsan felszívodó szénhidrát, azt nézik, hogy a szervezeted hogy birkózik meg a lebontásával.
4/7 anonim válasza:
Én cukorbeteg vagyok, és sok cukorbeteg ismerősöm van, a kaják mindenkire máshogy hatnak vércukor szempontjából. Pl. valakinek a barna kenyértől felmegy a cukra, másnak le.
5/7 anonim válasza:
Egy tál "rendes étel" mindenkinél más CH tartalmat jelent. A 75 g szőlőcukor meg azonnal megemeli a vércukrot. Persze, nem eszünk meg ennyit egyszerre (életemben olyan rossz édeset nem ittam, mint a terheléskor), de így sztenderdizálták, ez a vizsgálati előírás.
6/7 anonim válasza:
Nem azért használják vizsgálati módszerként, mert életszerű ilyen mennyiségű cukor elfogyasztása életvitel szerűen, (bár egy édesszájú embernél szerintem egyáltalán nem kizárt, hogy annyi édességet elfogyasszon egy alkalommal, ami a 7,5 dkg cukornak megfelel), hanem azért, mert ennek a vizsgálatnak az eredményeiből elég jól tudnak arra következtetni, hogy hogyan működik az illető hasnyálmirigye.
7/7 anonim válasza:
én nem tudnék ennyi cukrot bevinni egyszerre, rosszul lennék és összehánynám magam. utálom az édes gejl izéket. kiakadnék a vizsgálóban, és okádnék mint a lakodalmas kutya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!