Ez a vércukor szint ideális?
Figyelt kérdés
Ma voltam dokinál és 7,8 volt a cukrom étkezés után két három órával ez ideális? Az orvosom azt mondta nincs probléma, de elküldött egy vérvizsgálatra.2015. jan. 9. 22:08
1/10 anonim válasza:
Hát ez magas. 5,8 a plafon.
Bár hallottam, hogy ahány (kór)ház, annyi szokás.
Ez Tatabánya.
4/10 A kérdező kommentje:
Ez Miskolc :) és nem 187 centi magas vagyok és 75 kiló szóval még egy kissé vékony is
2015. jan. 9. 22:29
5/10 anonim válasza:
Attól is függ mit ettél.
Egészséges étrend eleve lowcarb, nem is nagyon emelkedik meg tőle a vércukorszint, nem is lesz tőle senki cukorbeteg.
A trendi, megszokott étkezések mellett meg némi inzulinrezisztencia teljesen normális, csak idő kérdése sajnos.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) azért is kérdeztem mert nem tudom hogy lehet e öröklődő betegség de anyukám és apukám testvére is cukorbeteg szóval aggódom hogy lehetséges hogy én is az lennék
2015. jan. 9. 22:32
7/10 A kérdező kommentje:
csak reggeliztem előtte, 2db tojást kenyérrel és utána egy almát
2015. jan. 9. 22:35
8/10 A kérdező kommentje:
egyébként azért mérettem meg a vércukorszintem mert az utóbbi időben többször is rosszul lettem hirtelen elhomályosult minden szédültem és remegett a kezem majd elájultam
2015. jan. 9. 22:38
9/10 anonim válasza:
Hát, kenyérevők viszonylag gyakran cukorbetegek, ebben semmi örökletes nincs, alapvetően a cukorháztartásunk nem tömény keményítő fogyasztására lett tervezve.
10/10 anonim válasza:
Amennyiben étkezés után 2-3 órával mérték és szénhidrátot ettél, akkor normális. Az éhgyomri érték 4-5.5mmol/L között ideális, ha ettél előtte értelemszerűen magas az érték, mert "dolgozik" a szervezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!