Mitől fájhat hónapok óta a torkom?
Már voltam orvosnál,a garattól a gégéig mindent megvizsgáltak a torkomban!A manduláim nem gennyesek, nincsenek begyulladva,bár a jobb oldali nagyobb,,felesleges lenne kivenni!Volt már valakinek hasonló?Mit csináljak,hol nézessem meg?
Megvolt a gégészeti vizsgálat,elég kellemetlen volt.Alig bírtam ki mikor a doktornő többször is ledugta a gégetükröt!Spatulával megnyomkodta mindkét oldalon a manduláimat és vett torokváladékot is.Végig öklendeztem!
Nos az eredmény: gégém,hangszálaim rendben...manduláim nincsenek gyulladásban,nem indokolt kivetetni...de van egy idült garatgyulladásom,előző torokgyulladás szövődménye vagy a száraz levegő a lakásba,az is okozhassa.Párologtatót kell használni.Írt fel gyulladáscsökkentőt és ajánlta a kamillás gargalizálást is!Egy hét múlva megyek kontrollra,megint megvizsgál mindent a torkomban.Már előre félek,hogy bírom ki újra.Szerinted lehet kérni garatérzéstelenítést?Az meg lehet,hogy utána kellemetlen!
Szerencsére nem fáj a torokom de a garatnyálkahártyák a nyelvcsap két oldalán még csúnyák,pirosak.Ilyen most:
Köszönöm az érdeklődésedet és a tanácsaidat,többet segítettél mint gondolnád!
És szorgalmasan kamillázok!
Szia!
Van egy hét rá,hogy eldöntsem!Tegnap is kibírtam,csak könnyem-nyálam folyt meg fuldoklottam közben!Ne tudd meg milyen fél órát tátott szájjal ülni a székben és közben a torkodba nyúlkálnak!...Nézted a képeket? Már nem olyan csúnya,ugye?
Nekem kb. ugyanez a helyzetem. Cigi, torokfájás stb.
Nálam azzal biztatott a doki, hogy valószínűleg refluxom kezd kialakulni és a feláramló gyomorsav maró hatása okozza a fájást.
Szerintem meg leginkább a cigi.
Ja azt lehagytam, hogy azóta már érzem a refluxot:)
Csak dokihoz ne menjen az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!