Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől fájhat hónapok óta a...

Mitől fájhat hónapok óta a torkom?

Figyelt kérdés

Már voltam orvosnál,a garattól a gégéig mindent megvizsgáltak a torkomban!A manduláim nem gennyesek, nincsenek begyulladva,bár a jobb oldali nagyobb,,felesleges lenne kivenni!Volt már valakinek hasonló?Mit csináljak,hol nézessem meg?

[link]

2015. jan. 3. 12:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Örülök,h segített. Majd írj,h mire jutottál a gégészeten. Addig is kamillázgasd tovább. Üdv.
2015. jan. 5. 19:24
 12/17 A kérdező kommentje:

Megvolt a gégészeti vizsgálat,elég kellemetlen volt.Alig bírtam ki mikor a doktornő többször is ledugta a gégetükröt!Spatulával megnyomkodta mindkét oldalon a manduláimat és vett torokváladékot is.Végig öklendeztem!

Nos az eredmény: gégém,hangszálaim rendben...manduláim nincsenek gyulladásban,nem indokolt kivetetni...de van egy idült garatgyulladásom,előző torokgyulladás szövődménye vagy a száraz levegő a lakásba,az is okozhassa.Párologtatót kell használni.Írt fel gyulladáscsökkentőt és ajánlta a kamillás gargalizálást is!Egy hét múlva megyek kontrollra,megint megvizsgál mindent a torkomban.Már előre félek,hogy bírom ki újra.Szerinted lehet kérni garatérzéstelenítést?Az meg lehet,hogy utána kellemetlen!

Szerencsére nem fáj a torokom de a garatnyálkahártyák a nyelvcsap két oldalán még csúnyák,pirosak.Ilyen most:

[link]

[link]

Köszönöm az érdeklődésedet és a tanácsaidat,többet segítettél mint gondolnád!

És szorgalmasan kamillázok!

2015. jan. 7. 07:45
 13/17 anonim ***** válasza:
Szia! Igen,lehet kérni érzéstelenítést,úgy tudom lidocain-sprét szoktak adni. Majd a doktornő jobban fogja tudni. Habár igazad lehet,hogy az meg utána kellemetlen.
2015. jan. 7. 18:14
 14/17 A kérdező kommentje:

Szia!

Van egy hét rá,hogy eldöntsem!Tegnap is kibírtam,csak könnyem-nyálam folyt meg fuldoklottam közben!Ne tudd meg milyen fél órát tátott szájjal ülni a székben és közben a torkodba nyúlkálnak!...Nézted a képeket? Már nem olyan csúnya,ugye?

2015. jan. 7. 18:37
 15/17 anonim válasza:

Nekem kb. ugyanez a helyzetem. Cigi, torokfájás stb.

Nálam azzal biztatott a doki, hogy valószínűleg refluxom kezd kialakulni és a feláramló gyomorsav maró hatása okozza a fájást.

Szerintem meg leginkább a cigi.

2016. jan. 14. 20:43
 16/17 anonim válasza:

Ja azt lehagytam, hogy azóta már érzem a refluxot:)

Csak dokihoz ne menjen az ember.

2016. jan. 14. 20:44
 17/17 anonim válasza:
Reflux okoz! Nalam is 3-4 honapig fajt a torkom de ilyen furcsan, se a mandulam nem volt begyulladva , nyelesnel fajt es ilyen kicsit egeto erzes. Lehet neked is a gyomorsav okoz az irritalhatja mi mas? Nezesd meg nincs e refluxod vagy tul sok gyomorsavad
2023. aug. 31. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!