Candida miatt menstruáció késés és haspuffadás. Lehetséges hogy mindennek a gomba áll a hátterében?
Figyelt kérdés
21 éves nő vagyok. Július óta kezelem magam candida gomba kialakulása miatt, mert folyton visszatérő dologról van szó. Rengeteg fajta kúpot, gombaellenes gyógyszert, antibiotikumot írtak fel rá. Most december van. Akárhogy számolom, ez fél év. Elkezdtem diétázni is. Most a karácsony miatt, bevallom, nem tartottam, de most úgy gondolom nem is ezzel van a baj. Több, mint egy hónapja késik a menstruációm, a hasam egy hete fel van puffadva és reggel is puffadt hassal ébredek. Szerintetek mi lehet a puffadás oka és mitől késik a menstruációm? Terhes nem lehetek. Vettem két tesztet, mindekettő negatív lett. Valakinek valamilyen ötlete?2014. dec. 29. 13:07
1/2 anonim válasza:
Én is puffadok állandóan,de elvileg gomba miatt nem lehet. A késést sem magaráznám azzal..nekem is elég agresszív candidám volt, diétáztam 4 hónapig, használtam kúpokat,kencéket. Antibiotikum nem hatásos,az nem gombaellenes szer,sőt,még ronthat is rajta. 2 dolgot ajánlanék,ha még nem próbáltad. Az egyik az ELLEN tampon,amit bárhol kapsz, még a Rossmann-ban is. A másik, amit nőgyógyász írhat az a Mycosyst nevű gyógyszer, ami nagyon jó,nekem is attól múlt el végül. Hónapokig kell szedni, és mellé még diéta sem kell. Az orvos elmagyarázza,hogyan szedd. És van egy népi módszer,ami kimutatja a candidát a szervezetben..reggel ébredés után köpj egy pohár vízbe, és 15 perc múlva nézd meg. Ha a víz aljára vannak leszálló nyúlványok, szálak,akkor pozitív,ha szépen úszik a tetején,akkor negatív. Lehet hülyeség,de nekem mindig jót mutatott. És az ingyen van,bármikor nézheted.
2/2 A kérdező kommentje:
Egyszer megkérdeztem a nőgyógyászt az ELLEN tamponról, de azt mondta, hogy ez csak szemfényvesztés. Természetesen azután elgondolkodtam, amikor felírt nekem gombaölőt és antibiotikumot egyszerre, mert azokat épp hogy nem szabadna egyszerre szedni. Annyi nehezíti még a dolgomat, hogy Angliában vagyok. Rengeteg dolgot olvastam azzal kapcsolatban. hogy mi okozhatja a menstruáció késését. A legtöbb oldalon a stresszt találtam a fő indoknak és az antibiotikumot. Gondolom hatással volt a hormonjaimra a sok gyógyszer, a stresszből is kijut rendesen mostanság. Egy ideig nem is foglalkoztam ezzel, viszont egy hónap késést már soknak tartok, sőt.. a puffadás is pusszban. A pohárba köpést egyébként próbáltam. Normálisnak tűnt.
2014. dec. 29. 13:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!