Valami ötlet szorongásra és pánikbetegségre? Nyugtatón és egyéb gyógyszereken kivűl?
Egy EKG-t minden háziorvosnak meg kell tudnia csinálni.
Pánikbetegségnél is alapvető ezzel kezdik kb...
Pár éve voltam pszichiáternél szorongással... egészen addig azt hittem, hogy tudom mi az a pánikolás, meg szorongás.
Nagy francokat, a pánikbetegség nagyon brutális, nekem tavaly kezdődött. Roham szerűen csap le, fojtogató érzés a mellkasban, halálfélelem, próbálnál segítséget kérni, de nem mersz mert hülyének néznek, ezért irritál mindenki a hülye tanácsaival, hogy "igyál vizet jobb lesz"... fel alá járkálsz, szédülsz, igazi rosszullétérzés, heves WC-zési inger, az egész beled görcsberándul, beparázol mikor találsz WC-t. már a gondolattól is összeszorul a gyomrom. Semmi nem segít, csak ha elindítasz egy stoppert és kivárod a végét. 30-40-60 perc és talán vége...Ilyenkor már a xanax is késő, mert azt előtte kellett volna bevenni. (Arra is rá lehet szokni) utána végtelen kimerültség, gyengeségérzés, úgyérzed minden energiád kiment belőled.
Hát ilyen egy pánikroham. Ha izgulós vagy, félsz a vizsgák előtt, szorongasz az emberektől, kényelmetlenül érzed magadat, néha dobog a szíved az idegességtől, az teljesen normális fiatalkori probléma. Remélhetőleg neked nincs komoly problémád... de azért mondok valamit, érdemes egy vérvétellel ellenőriztetned a pajzsmirigyhormon szintedet.
Én is nemsokára megyek ilyen kivizsgálásra. Ez főleg nőknél fordul elő, gyakorta stressz okozza a túlműködését, szívdobogást és további feszültséget okozva. EKG-t mindenképp csináltass. tök alap vizsgálat, pár perces háziorvosnál. Teljes vérkép pajzsmirigyhormonokkal javasolt. Nekem ezt egy orvos javasolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!