Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pánikbetegség vagy betegség?

Pánikbetegség vagy betegség?

Figyelt kérdés
Az elmúlt napokban,ugye az ünnepi készülődés miatt nagy volt a hajtás,mellette van két picike gyerekem és egy nagy lakás. A mai nap már ingerültebb voltam,mint az elmúlt napokban,a kora délutáni órákban szédülni kezdtem,egy két órával később pedig nagyon szédültem,nem bírtam kapaszkodás nélkül menni. Kb 10 perccel később zsibbadt bal oldalt a fejem majd a bal karom,és a lábaim,látni csak homályosan láttam és fekve is szédültem. Mivel a páromon vezettem le a mai napom elejét,így nem kommunikáltunk,így fél órát feküdtem így végig,hogy nem nézett rám senki,és akkor rám jött a halálfélelem,hogy mi van,ha meghaltam és senki nem hall... Kiabáltam,ordítottam,nagyon sírtam és féltem,hogy mi történik velem,a szívem is gyorsabban dobogott. 20 perc sírás,kiabálás után erőt vettem magamon és négykézlábra ereszkedtem,ott kezdtem jobban lenni. Létezik,hogy ilyen hosszú lenne egy pánikroham? Vagy betegség áll a háttérben? Sajnos az első gyerekem után szülésutáni depressziós voltam,a második terhességem alatt is depis lettem,és szülés utáni is,de ott csak a hangulatingadozások voltak csak. Gyógyszert sose szedtem
2014. dec. 27. 19:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Menj el a háziorvosodhoz és mond el neki a tüneteidet. Lehet, hogy magas ilyenkor a vérnyomásod. Az is lehet, hogy nem ittál eleget és attól kezdtél szédülni. A másik ok pedig a helytelen légzés, stressz lehet. Ha tudod magadról, hogy ilyen stresszes vagy, akkor időben meg kell nyugtatnod magadat. Ajánlom neked a citromfű teát és hozzá az Aloevera gélt. A vérnyomásodra és a pulzusodra pedig az orvos ad valamit.
2014. dec. 27. 19:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Vérnyomásom mindig tökéletes vagy inkább picivel alacsonyabb,még terhesen se volt túl magas. Akkor a mellkas nyomás és szívdobogás érzetem miatt kaptam vérnyomáscsökkentőt,amitől nagyon nagyon rosszul lettem,így nem is szedtem. A stressz lehetségesebb,de itt is van,hogy jobb a kedvem,akkor pörgök és mindent pikk pakk megcsinálok,máskor meg megmozdulni és neki állni bárminek is fárasztó és nehéz
2014. dec. 28. 10:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez még egy rövid roham volt... ennél hosszabb is lehet hidd el.. (de inkább ne legyen)

Nekem tavaly kezdődtek, de most novembertől egy vizsga előtti naptól kezdve mégdurvább. Nekem inkább hasi panaszokat okozott, viharos hasmenést, heves pulzust, szédülést, lázérzetet, rettegést, halálfélelmet... elindítottam egy stoppert ilyenkor és vártam, hogy jobb legyen. Sajnos azóta néha teljesen nyugis napokon is előfordult már.

Jelenleg volt már pár vizsgálatom, de nekem is ki kell zárnom a szervi gondokat... de gyanús, hogy pont a vizsgák előtt jelentkezett főleg. Xanax bevétele nálam felemás eredményt hozott, szerintem akkorra már elmúlt a roham, mikorra a xanax hatni kezdett.

Bal hátfél, tarkó és arc zsibbadás nekem is fennáll azóta, pedig vérnyomásom tökéletes.

A nőknél gyakori amúgy a pajzsmirigyhormon emelkedése főleg szülés után. én csináltatnék egy vérképet ilyen téren is a helyedben, és azért egy EKG alap lenne, hogy kizárjuk a szívproblémákat.

Ha azóta nem fordult elő, akkor örülj neki, és tegyél egy mosolyt az arcodra :) Mások sokkal rosszabbul jártak... pl én, akinek már volt rohama nyugis helyzetben is :( Félig az orvosira járok, azóta lettem durván hipochonder :D

Azért menj el dokihoz, a pajzsmirigy hormonszint emelkedés okozhat feszültséget, szívpanaszokat, hangulatingadozást...

Amúgy szinte 100% biztos vagyok benne, hogy csak egy időszakos pánikroham volt, és semmi bajod nincsen.

2014. dec. 30. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!