Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Először is megszeretnék kérni...

Először is megszeretnék kérni mindenkit hogy ne bántsatok, és ha lehet normális válaszokat szeretnék.2014 telén fogytam mert naponta szinte alig ettem valamit. (? )

Figyelt kérdés

Tornáztam is mellé, és nagyon sokan mondták hogy mennyit fogytam! Nem vagyok az a túlvészes súlyú, de látszik a combomon főleg a felesleg, nyárra kicsit vissza híztam, de most őszre teljesen mert nem figyeltem oda semmire. Egyik nap megint elakartam kezdeni ezt. Holnaptól rá is veszem magam hogy alig egyek, én tudom hogy egészséges életmód, sport meg minden, kézilabdáztam 6 évet és nem szeretnék vissza menni oda, többi sport meg nem jön be.

A kérdésem fő lényege hogy mennyi az esélye hogy anorexiás legyek? És ha netalán az lennék, az ellen lehet tenni valamit?

2014. dec. 21. 20:33
 1/8 A kérdező kommentje:
amúgy egy 15 éves lány vagyok:)
2014. dec. 21. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

nagyon nagy

az éhezés nem egészséges, azért szedted vissza a kilókat, mert előtte éheztetted a szervezetedet, majd mikor elkezdtél rendesen enni (érts: visszatértél a régi rossz szokáshoz) megszedte magát a szervezted tartalékokkal

étkezz egészségesen: ez pedig azt jelenti: napi ötszöri étkezés normális adagban (nem éhezve de nem is túlzabálva)

túl görcsösen ragaszkodsz a kilókhoz, így nem lehet élni, bele fogsz rokkanni

2014. dec. 21. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
Mindenre van gyógymód, és be is jön, ha betartják. Nekem az nem tetszik, hogy majd "holnaptól elkezdem a fogyókúrát". Vagyis ma még utoljára, de istenbizony bezabálok de holnap aztán...Ja, és ne figyeld magtadat, meg a testrészeidet. Egyél rendesen, egy kamasznak falni kell. És sportolj, az ellensúlyozza. Különben milyenek is az arányaid?
2014. dec. 21. 20:57
 4/8 A kérdező kommentje:

nem zabáltam ma sem:D

és igazából gözöm sincs hány kilo vagyok:D

2014. dec. 21. 22:14
 5/8 Tegez ***** válasza:
100%

Szeretnék neked segíteni.

A legfontosabb: ha anorexiás lennél is, tudd, hogy létezik segítség.

A második legfontosabb: tudni kell eltalálni az arányt az ún. önelfogadás és az önmagunkon való változtatni akarás között.

Mindkettő nagyon fontos !

A legtöbb tinédzsernek van olyan korszaka amikor ezt az arányt (valamilyen témában) nagyon nem sikerül eltalálni. Egy ideig lehet így is élni, de ha túl sokáig tart az gáz. Annál jobban gáz, minél veszélyesebb.

Túl sokáig nem enni veszélyes.

Kinek mi a "túl" soká? Hááát..... A hozzád közelállók remélem szólnak, közeli emberek szoktak szólni.....

Szerintem te az a tipus vagy, aki nem bír túl sokáig vaszélyesen élni, csak nem biztos, hogy sikerül változtatnod.

Ha így van, vagy így lesz NE SZÉGYELLJ segítséget kérni !! (Pszichológusra, ilyesmire gondolok.) Van ami egyszerűen nem megy egyedül.

Sok-sok ember ütközik saját akadályaiba. Nem is gondolnád mennyien !!!!!

2015. jan. 5. 22:56
 6/8 Tegez ***** válasza:
Szerintem ez nem 63 %-os, hanem több.
2015. jan. 5. 22:58
 7/8 Tegez ***** válasza:
100%

Szoktam az autómat javítgatni, de nem vagyok autószerelő úgyhogy nagyobb dolgokban szerlőhöz viszem.

Ezen nyilván semmi szégyellnivaló nincs. De azt még mindig nagyon sokan szégyellnivalónak gondolják, ha nem sikerül saját magukat egyedül "megjavítaniuk". Ikább kínlódnak.

2015. jan. 5. 23:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!:)))
2015. jan. 11. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!