Mikortól számít valaki inzomniásnak?
Figyelt kérdés
17 napja kezdődtek a panaszaim. Mikor régen aludtam , olyan volt ,mintha egy nagy hosszú filmet néznék végig. Volt, hogy fetrengtem az ágyamban, míg el tudtam aludni, de végül mindig sikerült. 17 nappal ezelőtt volt először, hogy az elalvás sikerült, de rövid idő után - fél, háromnegyed óra - felébredtem. Picit ébren voltam forgolódtam, majd újra elaludtam rövid időre. Ez így ment több napon keresztül éjszakákon át. Mindig arra ébredtem fel, hogy mozognak a lábujjaim, a lábaim, a fogaim szorítom. 8 napja el tudtam aludni, de a két rövid alvás után nem tudtam elaludni. Éjjel kettőtől reggel hétig nem tudtam elaludni. Ha próbálkoztam állandóan mozgott a lábam, de nem olyan nem tudom irányítani módon, mert mikor ráfigyeltem abba hagytam. De ha egy kicsit ellazultam újra indult. Most 48 órája nem aludtam és egyáltalán nem is vagyok álmos, pedig várom , hogy mikor kapcsolódok le. Az emésztésem is nagyon lelassult és fokozottan ingerlékeny vagyok, mindennel és mindenkivel. Olyan,mintha az önmagam ellensége lennék és mindenkié. Az álmaim minden alkalommal rémálmok. Elmondtam egy orvosnak, mindenféle praktikákat mondott, amiket már kipróbáltam és ,hogy hagyjak időt magamnak. De nincs időm arra, hogy szörnyeteg legyek.2014. dec. 21. 15:55
1/1 anonim válasza:
Ez inszomnia, a fentebb leírt jelenségek miatt nem tudsz aludni, ezek nem hagynak aludni, amelyeket leírtál. Mivel a fenti jelenségek történnek álmodban, a mély alvás fázis nem kielégítő (gondolom).
A konkrét definíciót nem tudom hogy mikor számít valaki inszomniásnak, de gondolom akkor, ha napközben az éjszakai nem kielégítő alvás problémákat okoz...
Alváscentrumban tudnak segíteni... Van olyan jelenség, amikor valaki álmában csikorogtatja a fogait (a konkrét nevét a betegségnek nem tudom), illetve amikor a lábak mozognak, ez a "nyugtalan lábak" szindróma. Ha alváslaborban figyelnek alvás közben akkor mindkettőt kijelzi a műszer (elektródák vannak rádkapcsolva).
Itt kereshetsz hozzád közeli alváscentrumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!