Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Füldugulás esetén mindig...

Füldugulás esetén mindig felszúrják a fület?

Figyelt kérdés
Hajnalban arra ébredtem, hogy fáj az egyik fülem. (náthás vagyok). Mivel nem volt más, és régen mindig segített, kövirózsa levét csöpögtettem bele. Fél óra múlva elmúlt a fájdalom, és azóta nem fáj, csak egy kicsit be van dugulva. Majdnem ugyanúgy hallok mint a másikkal, szóval csak éppenhogy zavar.Ha ásítok, egy időre kidugul. Használok orrcseppet, de azt nem lehet korlátlanul. Használtam színterápiás lámpát (nem tudom, mennyire hasznos,de egy próbát megért), kamilla, kakukkfű teát iszom folyamatosan, ACC-t használok, C-vitamint eszek, szóval próbálok kigyógyulni a náthából. Csak aggaszt ez a füldugulás. Máskor is volt már, és akkor kövirózsával 3 napon belül teljesen elmúlt, de most olyat olvastam, hogy az árthat. Félek a fölszúrástól, mert irtózom a tűktől és nem bírom a fájdalmat, és hülyén nézne ki, ha 19 évesen ordítoznék. :) Szóval lehetséges, hogy néhány napon belül elmúlik?

2014. dec. 10. 19:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy elmúlik, de felszúrásról szó sincs, egyszerűen eldugult, valamiért a fülzsír nem tudott normál módon távozni.

Doki egyszerűen kimossa, fájni semmiképpen sem fáj, tulajdonképpen langyos vízzel mossa, zubog a víz a füledben.

De mondom, nem fáj.

2014. dec. 10. 19:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Csak abban az esetben szúrják meg a dobhártyát, ha belső fül gyulladásos van, amelyben a váladék feszíti a dobhártyát. Ha fáj, akkor ne csinálj vele semmit. Tudom hogy népi gyógyír a kövirózsa meg a melegítés, de rengeteg esetben még nagyobb bajt csinál ezzel az ember. Csak kevés százalékban működnek ezek. Ha viszont sokáig halogatod, akkor meg spontán is átszaladhat a dobhártyád és az rosszabb mint ha felszúrnák. Egyébként meg lehet hogy a nátha miatt a fülkürtön keresztül felszállt valami a dobüregbe és még elég rá a gyógyszer is. De mutasd meg fülésznek.
2014. dec. 10. 19:44
 3/7 anonim ***** válasza:
A kövirózsa nem árt. Amúgy pedig nagyon valószínű, hogy magától elmúlik a dugulás. A kimosás dologról soha nem hallottam, olvastam. Az én fülemet kb milliószor szúrták fel, és nem is tűvel csinálják. Jó, oké, hosszúkás és keskeny, de az akkor sem tű. Igazából azzal rést ütnek a dobhártyádon, hogy kiszívhassák a gennyet, amitől nem hallasz. Borzalmas hangja van, hiszen a füledben van.
2014. dec. 10. 19:47
 4/7 anonim ***** válasza:
2-es! Arról még mindig megy a vita, hogy mi a jobb: a felszúrás, vagy a természetes szakadás. Én legalábbis sokat olvastam róla, de valahogy senki nem tudott egyikről sem meggyőzni. Én csak annyit tudok, hogy a fülem sokszor megjárta a hadak útját a fülész által, és nem hallok túl jól.
2014. dec. 10. 19:49
 5/7 anonim ***** válasza:

A kettes vagyok. Fülészeten dolgozom. Nálunk szúrnak, kevesebb a macera és a beteg sem 3 napig nem tud aludni. És a kövirózsa akkor is tilos!

Amúgy élettani sóoldattal mossuk a fület.

2014. dec. 10. 19:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt keveredik a szezon a fazonnal :-)

Kétféleképp tud bedugulni: kívülről, a fülzsírtól, vagy belül a fülkürt záródik el. Ez utóbbihoz járulhat középfül-gyulladás, ilyen esetben lehet szükséges felszúrni. Ha nem fáj egyáltalán, akkor valószínűleg csak a fükürt záródott el, és nincs szükség beavatkozásra. Majd ha elmúlik a náthád, nem lesz bedugulva.

2014. dec. 10. 20:03
 7/7 anonim ***** válasza:
A lámpát használnod kellene naponta többször az alapszínnel. Legalább 12 percig lámpázd a füledet alkalmanként, ez segíteni fog. Mivel megfázástól ment rá a baktérium, ezért antibiotikum segítheti a gyógyulást, és nyákoldó.
2014. dec. 10. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!