Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tippmix függő vagyok mit tegyek?

Tippmix függő vagyok mit tegyek?

Figyelt kérdés
24éves vagyok és kb 600 ezer ft tartozásom van.nem dolgozom apum adja fel itthon a számlákat havi 140ezres fizuból,szegény minden nap kérdezi na találtál munkát??stb... kerestem de nem találtam olyat amiért megérné elmenni dolgozni,gyárba nem ülök be.januártól lenne melóm ausztriába éves állás,mosogatni de sopronba kéne szállást bérelnem amire nincs pénzem kb 45 ftom van.ha nyerek úy érzem mekkora király vagyok,de ma is elment az utolsó meccsem, a barátnőmnél voltam elrohantam tőle.tőle kérek kajára,benzinre és játékra neki 300-al tartozok és már nem szívesen ad.ruletteztem régen de azt abbahagytam.nincs munkám kell a pénz ezért próbálok nyerni.mit tegyek,nem mehet így tovább.ma is begyógyszerezve ülök itt a gép előtt,nem bírom.nincs értelme a napjaimnak,felkelek délbe és ülök estig a szobába mióta élek,nem bírom
2014. dec. 8. 01:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem szeretek más életébe beleszólni, de te mégis ki a fenének képzeled magad? 24 évesen apád meg barátnőd tart el, ami pénzt kapsz, rögtön el**szod, és ezek után finnyáskodsz, meg büdös a munka?

Persze, egyszerűbb minden munkára nemet mondani, és másokkal eltartatni magad, mint napi 8 órát dolgozni.

Tehát havi 80-90 ezer nem elég, ezért inkább nem is dolgozol, és mástól nyúlod le a pénzt? Most őszintén: tiszta a lelkiismereted?

Javaslom, hogy egy kicsit vegyél vissza az arcodból, és szállj le arról a bizonyos magas lóról!

Tudod, az ember nem kaphat meg mindent. Persze, nekem is jobb lenne, ha havonta egymilliót keresnék, Ferrarival járnék, és mellette egész nap henyélhetnék. A valóság viszont nem ilyen szép. Van, hogy áldozatokat kell hozni, és van, hogy be kell érni kevesebbel.

Sokba kerül az autó? Tudod, létezik autóbusz, vonat, a fővárosiaknak HÉV, troli, villamos, metró. Vagy ha közelebb mész, akkor bicikli. Nem kerül egy hónapban 30 ezerbe, mint az autódba a benzin.

Az meg a legostobább dolog, hogy szerencsejátékból akarod fizetni a tartozásodat. Nem kell hozzá matekzseninek lenni, hogy kiszámold: nagyon szerencsésnek kell hozzá lenni, hogy a szerencsejátékkal tényleg számottevőt nyerj. Persze, van, akinek bejön... elvégre a lottóötöst is párhavonta megnyerik. Nekik tényleg baromira nyereséges ez a dolog. De az emberek döntő többségének egyáltalán nem.

Ha meg nincs pénzed, akkor takarékoskodni kéne, nem még azt a keveset is elszórni.

Tudod, nem hiába mondják: csak annyit tegyél szerencsejátékra, amennyinek az elvesztése nem fájna.

Persze, a hiba nem csak benned keresendő. Megfelelő nevelés mellett tudnád, hogy a szerencsejáték nem megoldás, és hogy ha sz**ban vagy, nem az a megoldás, hogy tippmixelsz, meg másoktól kéregetsz.

2014. dec. 15. 14:54
 12/12 anonim ***** válasza:
A függőséggel meg jobban tennéd, ha szakemberhez fordulnál.
2014. dec. 15. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!