Lehet, hogy stroke-ja volt?
3 hete tortent. Parom ult a szamitogep elott. Egyszercsak elkezdett zsibbadni a laba, keze, szaja. Nagyon megijedtunk. Elmentunk a szuleihez. Edesanyja noverke. Megmertek a vernyomasat. Akkor már jobban volt. Nem mentunk surgossegire. Akkor mondta, hogy amikor otthon voltunk es halotta a tv-ben azt a nevet, hogy Keresztes Ildiko, akkor nem tudta ki az, meg hasonlok. Hetfon elment orvoshoz, levettek a vérét, volt idegorvosnal. Azt tudni kell, hogy a munkaja miatt nagyon-nagyon sokat idegeskedik. Volt mar egy ket eve, hogy rosszul szokott lenni, de akkor nem zsibbadt. Elkuldtek MRI-re 2 het mulvara kapott idopontot. Az eredmeny jo lett azt mondtak nem volt agyi infarktusa. De akkor mi a fene, csak az idegek jatszanak vele? Nagyon felek, mert most varjuk az elso kisbabankat, nem akarom,hogy valami baja legyen, meg csak 27 eves.
Bocsanat, hogy ilyen hosszura sikeredett!
Szia, megkérdeztem a férjemet, akinek ez a szakterülete (orvos), és egyből mondta, hogy TIA-ról van szó, amit nagyon komolyan kell venni. Itt találtam egy oldalt róla, de ha szétnézel, biztos lehet róla máshol is olvasni:
(egyébként migrén is okozhatja ezt a tünetet, ahogy az előttem szóló írta, de mivel nem írtad, hogy fejfájása volt a párodnak, feltehetően itt nem arról van szó)
A lényeg, hogy párod hajlamos az agyvérzésre, ezért nagyon oda kell figyelni rá. Ha bármi más területen gond van: cukorbetegség, magas vérnyomás stb., azt a területet kezelni kell. Emellett férjem az aszpirin szedésének azonnali elkezdését javasolja (alacsony dózisban).
Szóval ne vegyétek lazán, vizsgáltasd ki a párod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!