Anyukám valószínűleg stroke-ot kapott, mik a kilátások?
Anyukám ma stroke-ot kapott, sajnos későn vettük észre, ezért bőven túl volt a 4 órán mikor elvitte a mentő, jelenleg az intenzív osztályon van.
Nagyon szédült, mozgás koordinációja vissza esett, memória zavar lépett fel nála a hosszú távú memóriájában (nem emlékszik, h hol lakik, született stb.), a testének a jobb felét nehezebben tudja mozgatni, főleg a kezével vannak gondok. :-/
Tegnap elesett, ha jól tudom nem verte be a fejét, ezért nem aggódtunk, eddig is magas volt a vérnyomása, szedett arra gyógyszereket, szegény nagy nehezen legyőzte a rákot és most ezt kapta a sorstól. :-(
Szerintetek fel fog tudni épülni?
Mennyire tudják kezelni az ilyen eseteket Magyarországon? (USA-ban ha jól tudom már sokkal fejlettebb módszereket alkalmaznak)
52 éves lesz novemberben
Eddig semmit, most csináltak róla egy CT-t. :-/
A kiérkező orvos azt mondta, h stroke vagy a rák újult ki nála és az okozta ezt.
Kevesebb mint egy hónapja volt teljes kivizsgáláson és ott mindent rendben találtak nála.
Idén viszont már többször volt olyan, hogy egyik pillanatról a másikra felment a vérnyomása, mindig elvittük az ügyeletre, ahol azt mondták, h "nem magas" a vérnyomása, de mint írtam rendszeresen előfordult és anyukám rosszul érezte magát, szédült, fejfájás, stb. de mindig az volt, hogy a testömegéhez képest normális a vérnyomása, ez miatt ment el arra a teljes kivizsgálásra, ahol nem találtak semmit. (rák nyomait se).
A jobb oldala bénult le, de csak kis mértékben. (ha mondhatom így :-) )
Viszont a memória zavara az komolyabb, mint írtam, a hosszútávú memóriájával gondok vannak, beszélni tud és meg is értjük, ő is ért minket, csak egyszerűen nem ugranak be a szavak neki. (elég sok szó :-/ pl. mikor a kiérkező orvos kérdezett tőle pár dolgot akkor is csak próbált visszaemlékezni, de nem jöttek elő a szavak :-( )
Ezen a téren lehetséges, hogy visszatérnek az emlékei? vagy lehet kezdeni vele valamit?
Ha nem teljesen bénult le, több az esélyetek, de akkor is ez igen hosszú folyamat lesz. Nem rosszak Mo.-on a rehab eredmények: ki kell választani a megfelelő intézményt !
A memória kérdés inkább agyi érelmeszesedésre utal, erre lehet magyarázat az alapvérnyomás " rásegítő" hatása !
Van egyéb irányú elképzelésem is, ha gondolod , írj priviben !
Tesóm azt üzente, hogy Anyukám CT-je rendben van.
Most neurológiai vizsgálatokat csinálnak rajta.
Lehetséges, hogy nem stroke, hanem idegösszeomlás vagy valami hasonló probléma, de ez sem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!