Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Végbéltükrözés fáj?

Végbéltükrözés fáj?

Figyelt kérdés
2014. okt. 28. 13:47
1 2
 11/14 anonim válasza:
Azt kérdezted hogy fáj e? minden embernek már a türö képesége a fájdalomal kapcsolatban szerintemnem fáj csak kellemetlen attól függ hogy a doki mennyi levegövel dolgozik mert az feszit na meg lényes hogy a beleid hogy helyzkednek el mennyire csavarosak mert mindig akkor kell levegöt használni amikor valami kunkor van de azt ki tudod ereszteni ott ez nem számit szelentésnek de kérhetsz egy kis raust ami bodultságot idéz elö és akkor tényleg nem érzel semmit én azt mondom sokkal rosszab a gyomor tükrözés de nem szabad kihagynod mert ezzel meg lehet akadályózni hogy bizonyos nodusos göbök idövel rossz idulatuvá váljanak és ha találnak akkor azt elkell távolitani és egy év múlva kontrola kell menni szerintem a szülés elött a gorcsok ezerszer rosszabak voltak ha azt tul élted akkor ezt fel sem veszed,de a te helyedben meg probálnám az étrendemet át alakitani ami segitené a széklet problémáidat jobulást kivánok
2014. okt. 31. 11:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, aktuális e még, vagy már túlestél rajta. A végbéltükrözés nem fáj, csak kellemetlen, hogy bevezetnek egy endoszkópot, és felfújnak levegővel. De nem fáj!! Én még beöntést sem kaptam előtte. Megkérdezték, hogy voltam e reggel WC-n. Mivel voltam, így nem adtak semmit. Nekem feküdni kellett az oldalamon a vizsgálóasztalon, le voltam takarva egy zöld ruhával. Végig nézhettem a monitort én is. Ne izgulj, ami gáz, az az vastagbéltükrözés, nem pedig ez!!
2014. nov. 1. 09:11
 13/14 nyisziati válasza:

Én most voltam vastagbél-tükrözésen, és kellemetlen, de igazi fájdalmat nem jelent. Maximum a levegőbefúvás feszíti kellemetlenül a beleket, amiket a doktornő azzal enyhített, hogy hátulról fogta és nyomta a gyomromat, csökkentve az egy pontra jutó feszültséget.

Kb. 120 cm-re vezették be az endoszkópot és nem tartott 5-10 percnél tovább.

Utána kb. 2 órán keresztül jártam a WC-re, hatalmasakat szellentettem és persze egyéb is jött. Aztán ez megszűnt, másnap egyszer volt még bélgáz reggel és annyi.

2014. nov. 3. 14:04
 14/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok :)

Mindenkinek nagyon köszönöm a választ, igazán sokat segített, hogy normális korrekt válaszokat kaptam -sőt volt egészen szakmai nyelvezetű is!

Szóval: végül elmentem, de egy manuális vizsgálattal megúsztam-egyelőre. Amint a széklet nyákos vagy véres lesz előre kell hozni a vastagbéltükrözést mert gyulladás lehet.

akut analis fissura a diagnózis, egy tályog/berepedés a végbélen, most laevolac szirupot kapok, és glicerines kúput, lidocain krémmel kiegészítve. A fájdalom a kulcs-meg kell szüntetni mondta a doktor, mivel ez már agyilag gátol le, hogy rettegek az ürítéstől.

2014. nov. 3. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!