Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért fázok meg mindig?

Miért fázok meg mindig?

Figyelt kérdés

nagyon egészségesen élek direk mindig oda figyelek az étkezésre.

amiket még szedek mellette minden nap :

C-vitamin 1000mg

multivitaminok

és egy héten töbször eszek fokhagymát.

Szóval nem nagyon értem , mit csinálhatok rosszul.

2014. okt. 27. 11:58
 1/9 Kései Sirató ***** válasza:

A lakásban zokniban, vagy papucsban vagy? Az is fontos, hogfy legyen rajtad papucs, ezenkívül legyen fűtés, megfelelő hőfok, ha kint vagy, öltözz fel jól, nem menj ki vizes hajjal..

Ezenkívül könnyebben megfázik az, aki nem végez fizikai munkiát, egy helyben ül sokat. Az immunrendszert erősíti a sport is, nem csak a beszedett vitaminok.

Kerüld a huzatis helyeket is, és pihenj eleget. A kevés alvás is megviseli a szervezetet.

Ha ezekkel nincs gond, akkor vagy elkapod valakitől a vírusokat, vagy lehet az is, hiogy allergia miatt vannak náthához hasonló tüneteid.

2014. okt. 27. 12:16
 2/9 A kérdező kommentje:
zokniba vagyok itthon,általába ha kimegyek nem öltözök fel nagyon vastagan de nem szoktam fázni . ezis ok lehet?3 naponta szoktam hajat mosni bár reggel.. de mindig megszárítom rendesen,sport.. sportolni sportolnék ha nem betegeskednék mindig.. meg ha edzek utána kb lebetegszek msot is ez volt szombaton éreztem h nem minden okés velem de azért edzettem itthon (fekvőtámasz stb..) és másnapra beteg is lettem :/..alergiás meg nem vagyok semmire nem rég voltam teljes kivizsgáláson
2014. okt. 27. 23:39
 3/9 szamo77db ***** válasza:
32%
Az az 1000 mg C-vitamin elég nagy adag. Vigyázz vele, mert - én legalábbis úgy tudom - hogy a vesékben oxalátkövek képződhetnek tőle. Az meg nem hiányzik. Mostanában hallottam a rádióban, hogy a C-vitamin a betegség megelőzésében nem használ, hanem a már kialakult betegség, nátha, influenza leküzdésében segít a szervezetnek.
2014. okt. 31. 16:11
 4/9 A kérdező kommentje:
napi 2000mg ot szedek már de ha vesekövem lesz tőle szólok :D
2014. dec. 18. 20:34
 5/9 gago77 ***** válasza:
3-as pont fordítva van. Ha már beteg vagy, keső elkezdeni c-vitamint szedni. 2000mg-ot szedek naponta évek óta de még nincs vesekövem. Viszont szinte soha nem vagyok beteg.
2023. jún. 7. 08:17
 6/9 Kései Sirató ***** válasza:
Napi 500 bőven elég lenne, mert sok mindenben van C vitamin, szóval ennél többet eszel, ha normálisan étkezel. Sok van a káposztában, paprikában, kiviben, citromban, stb.
2023. jún. 7. 08:20
 7/9 gago77 ***** válasza:
Szentgyörgyi Albert szerint kilós kiszerelésben kellett volna árulni. Ő azért jobban tudta szerintem.
2023. jún. 7. 10:34
 8/9 Kései Sirató ***** válasza:
#7 nem hiszem, hogy ilyent mondott volna, de ha igen, akkor idézd, és jelöld meg a forráshelyet!
2023. jún. 7. 14:20
 9/9 gago77 ***** válasza:
#8 Magyarul azt kéred, hogy linkeljek be egy - a mai orvostudomány által hivatalosan elfogadott - szakmai linket. Miközben tudjuk, hogy Szentgyörgyi munkásságát orvos kollégái azzal hálálták meg, hogy félig agyonverették és diliházba zárták. Teljesen hülyének nézel, igaz?:)
2023. jún. 9. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!