Nagyon le fog cseszni az orvos? Egyáltalán milyen orvoshoz menjek?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy lassan 4 hónapja hasmenésem van. Szedtem rá imodium-ot, de mára sikerült az elérnem, hogy már 2 szem se használ. Ittam Normaflore-t is, de semmi változás. Halogattam az orvost folyamatosan, mert félek, hogy milyen vizsgálatok lesznek, hogy valami rossz hírt mondanak, meg úgy általában a kórházaktól is rettegek..
Szóval a kérdésem, milyen orvoshoz forduljak? Háziorvos, aztán ő majd elirányít?
Gondolkodtam magán orvosokban is, hátha el tudom kerülni a sorbanállást, vagy gyorsabban kapok eredményt. Vagy ha plusz pénzért kedvesebb lesz a doki, nekem már akkor is megérte. Nagyon félek tőlük..
2014. okt. 23. 08:28
1/4 anonim 

válasza:

Igen,a haziorvos ad beutalot-gondolom belgyogyaszat.Menj minel elöbb!
2/4 anonim 

válasza:

ne félj meggyógyuldz. először is menj a körzeti orvosodhoz. jó lenne egy teljes verkep és széklet vizsgálat. a négy hónap hosszú idő. lehet h. etelallergiad van vagy lisztérzékeny vagy. mindenféleképpen indulj el mert nem jó az ilyeneket halogatni. ha alapos az orvosod akkor nem ráz le gyógyszerekkel. mindenféleképpen hangsúlyozd h. már szedtel több probiotikumot de mégsem használ. a szekletvizsgalat lenne amúgy a legfontosabb. arra is gondoltam h. lehet a candida gomba felszaporodott a belekben és az okoz hasmenést. ne szenvedj járj utána a dolgoknak.
3/4 anonim 

válasza:

Ne félj, sokkal rosszabb a hónapokon át tartó hasmenés, és az ebből következő betegségek hosszú távon, mint ha egyszer túlesel a vizsgálatokon, és célzottan tudnak kezelni. Menj a háziorvoshoz el, ő tud téged beutalni a gasztroenterológiára. Első körben biztosan lesz egy széklet mintavétel, aztán megnézik, hogy kitenyészik-e belőle valami. Ha igen, akkor azt kezelik. Ha nem találnak semmit, akkor valószínű, hogy magával a bélrendszerrel van a probléma, és körbe kell a bélben nézni, mintát kell venni. 4 hónap sok idő, sok tápanyagot, vizet vesztesz a folyamatos hasmenéssel, most menj el, amíg nem jelentkeznek egyéb tünetek.
4/4 anonim 

válasza:

háziorvoshoz menj és lehet hogy ad gyógyszert ami megállítja a hasmenést. addig egyél főttkrumplit, és kerüld a tejes dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!