Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Természetes vércukorcsökkentés...

Természetes vércukorcsökkentés? Terhesség alatt is használható?

Figyelt kérdés

Kérlek írjatok nekem olyan vércukor csökkentő teákat/fűszereket/italokat stb. amit terhesség alatt is lehet használni.

Régebben gyógyszert szedtem, de terhességem miatt inzulint kaptam, viszont elvesztettem a babámat :( és most mivel szeretnék babát, amint lehet, csak diéta és mozgás terápiát írta elő nekem az orvos. Viszont félek, hogy magasabbak lesznek így a cukraim, hiszen ugyan ez volt + gyógyszer és úgy voltak jó értékeim.

2014. okt. 22. 09:20
 1/4 anonim ***** válasza:

A diétát és a mozgást tartsd szigorúan, "vércukorcsökkentő" ételek igazán nincsenek (vagy ilyen kamu szinten...). Nagyon figyeld, hogy alacsony GI-értékű és alacsony szénhidráttartalmú ételeket egyél, és minél összetettebb a szénhidrát, annál jobb! Számolgasd is.

Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond legközelebb :-)

2014. okt. 22. 09:35
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

Remélem én is, hogy rendben lesz minden, ha sikerül a terhesség úgyis kapok megint inzulint, csak ugye a kezdetektől fontos a megfelelő vércukorszint, mire kiderül a terhesség már ronthatok a helyzeten. Azért remélem sikerül tartanom majd a jó értékeket. Ha meg nem majd az orvos segít...

2014. okt. 22. 09:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Vannak kifejezetten cukorbetegeknek szánt teakeverékek és étrenkiegászítők, Dm-ben is láttam, meg több helyen, gyógynövényboltokban is. Állítólag a fahéj hasznos ilyen szempontból.

A krómot, mint étrend kiegészítőt is ajánlják, mert javítja az inzulinérzékenységet és ezzel csökkentheti a vércukor szintet.

[link]

Az alfa-liponsav inzulin utánzó természetes anyag és antioxidáns. Szintén jó ilyesmire. Sportolók is használják. Pl. A Scitec-nek is van ilyen terméke:

[link]

Persze ezek nem olyan effektívek mint a gyógyszer. Maximum segíti a diéta és a sport hatását. Azért mindenképpen egyeztess az orvossal mielőtt bármi hasonlót elkezdesz alkalmazni.

2014. okt. 22. 12:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Tudom, hogy nem olyan hatásosak, mint a gyógyszer, de csak segítséget szeretnék, hogy ne legyenek kimagasló értékeim, ezek pedig erre jók.

köszönöm még egyszer :)

2014. okt. 22. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!