Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek? Évek óta orrcseppf...

Mit tegyek? Évek óta orrcseppfüggő vagyok, és egyre rosszabb a helyzet. Nem tudok mit csinálni, már heti egy üveg elfogy.

Figyelt kérdés
Le akarok vele állni, tudom, hogy rosszat tesz! Viszont ahogy abbahagyom, ha csak pár órát nem használom, már fuldoklok... Már ott tartok, hogy aludni sem tudok. Fekve már az orrcsepp sem segít. Megőrülök! Közben viszont már fáj, csíp, vérzik, és szagokat sem érzek rendesen. Van ebből kiút? Ez olyan, mint valami drogfüggés? :(
2014. okt. 7. 21:15
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ezt találtam:

"az orrcseppet fokozatosan fel kell cserélni receptre kapható, az allergia és az idült orrnyálkahártya gyulladás kezelésében használatos szteroidos orrspray-re. Mivel azok hatása kevésbé drámai, mint a lohasztó orrcseppeké, ezért a betegek önmagában a szteroidos orrspray-vel ritkán elégedettek. Ezért kiegészítésképpen tengervizes sóval történő orröblítés, vagy allergia ellenes gyógyszer átmeneti szedése is szóba jöhet. Ha mindezek ellenére a betegnél továbbra is tűrhetetlenül rossz az orrlégzés, úgynevezett orrkagyló megkisebbítő műtétet lehet végezni."

Hát hajrá... Kezdem az orrspray-vel. (Csak nem szteroidossal, mivel ahhoz vény kellene, és ahhoz meg ugyebár el kellene jutni orvoshoz...)

2014. okt. 7. 22:14
 12/17 anonim ***** válasza:
cserélj orrcseppet erre: Euphorbium compositum Heel és irány a fül-orr-gégészet! tönkre van menve az orrnyálkahártyád.
2014. okt. 7. 22:18
 13/17 anonim ***** válasza:
ne halaszd januárig, mert addig csak még jobban romlik
2014. okt. 7. 22:51
 14/17 anonim ***** válasza:
most lehet húzni-halasztani a cseppek váltogatásával, de ez nem lehet végső megoldás, mivel a szer tönkre tette a orr nyálkahártyáját
2014. okt. 7. 22:52
 15/17 nlilluska válasza:

Szia! Engem 2 hónapja műtöttek, kizárólag a műtét tud neked segíteni. Az orrnyálkahártyából eltávolítanak egy részt, így szűnik meg a függőség, nincs más lehetőséged!!! Különben megfulladsz. Én lézeres műtéten voltam, kb. 5 perc volt, teljesen kibírható. Dr. Medveczki Zoltán csinálta, kedves, normális és hozzáértő szakember Budapesten. Ha nem csináltatod meg, tönkre megy a szíved, a folyamatos oxigén bejutás akadályoztatás miatt. Nekem azt mondta, hogy a szívnek rendkívül megterhelő, ezért mihamarabb meg kell csinálni. Nem bántam meg, hogy a lézert választottam, bár nem volt olcsó.

[link]

Kérj egy időpontot és mihamarább menj el!

Egy sorstárs

2015. márc. 26. 19:27
 16/17 A kérdező kommentje:
Hú, és fájt? :(
2015. márc. 30. 22:54
 17/17 anonim válasza:
Azóta mi lett az orroddal?
ápr. 19. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!