Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez lehet melanoma? Képpel....

Ez lehet melanoma? Képpel. Nagyon aggódok.

Figyelt kérdés

Van egy anyajegyem,amelyik eléggé sötét színű,nem is látom teljesen szabályosnak az alakját,viszont már meg van évek óta,nem most jelent meg.Újabban annyit hallottam erről a betegségről és amikor felfigyeltem erre az anyajegyemre,nagyon megijedtem..

[link]

[link]

[link]

2014. szept. 23. 18:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát ezt egy bőrgyógyász sem tudja feltétlenül megmondani szabad szemmel, hát még mi, egy rossz minőségű képről. A bőrgyógyásznak is dermatoszkóp kell, ami megfelelő fényt ad, és nagyít, hogy megfigyelje, hogy hogyan pigmentált, hogyan erezett az anyajegy. Szóval menj el bőrgyógyászatra, veszteni valód nincs vele.
2014. szept. 23. 18:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Holnap irány a bőrgyógyász. A szabálytalan kontúr miatt mielőbb tisztázni kell !!!!! Hány éves vagy és hol van ez a testeden ? Nem dörzsölődik?
2014. szept. 23. 18:47
 3/8 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok,a nyakamnál van.
2014. szept. 23. 18:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát a póló dörzsölheti vagy bármi,ami rajtam van.
2014. szept. 23. 18:51
 5/8 anonim válasza:

A melanomák nem régi anyajegyből keletkeznek, hanem frissen alakulnak ki, ha ez az anyajegy már régóta megvan nincs miért aggódnod. Emellett még jellemző a szabálytalan alak, nem egységes szín, nem éles kontúr és enyhén kiemelkednek.

Szerintem egyébként ez az anyajegy nem gyanús.

2014. szept. 23. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:
A melanomák keletkezHETnek újonnan is, de sajnos meglévő anyajegyből is. Ne bagatellizáld el a dolgot, kérdező, ha gyanúsnak gondolod, mutasd meg, abból baj nem lehet.
2014. szept. 23. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát azért a melanoma sötétebb (fekete), de azért mutasd meg szakembernek -
2014. szept. 23. 22:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 18 éves vagyok és nekem is nemrég műtötték le a melanomás anyajegyem. Ha gondolod beszélgethetünk :)
2014. okt. 19. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!