Ez lehet melanoma? Képpel. Nagyon aggódok.
Figyelt kérdés
Van egy anyajegyem,amelyik eléggé sötét színű,nem is látom teljesen szabályosnak az alakját,viszont már meg van évek óta,nem most jelent meg.Újabban annyit hallottam erről a betegségről és amikor felfigyeltem erre az anyajegyemre,nagyon megijedtem..
2014. szept. 23. 18:41
1/8 anonim válasza:
Hát ezt egy bőrgyógyász sem tudja feltétlenül megmondani szabad szemmel, hát még mi, egy rossz minőségű képről. A bőrgyógyásznak is dermatoszkóp kell, ami megfelelő fényt ad, és nagyít, hogy megfigyelje, hogy hogyan pigmentált, hogyan erezett az anyajegy. Szóval menj el bőrgyógyászatra, veszteni valód nincs vele.
2/8 anonim válasza:
Holnap irány a bőrgyógyász. A szabálytalan kontúr miatt mielőbb tisztázni kell !!!!! Hány éves vagy és hol van ez a testeden ? Nem dörzsölődik?
3/8 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok,a nyakamnál van.
2014. szept. 23. 18:50
4/8 A kérdező kommentje:
Hát a póló dörzsölheti vagy bármi,ami rajtam van.
2014. szept. 23. 18:51
5/8 anonim válasza:
A melanomák nem régi anyajegyből keletkeznek, hanem frissen alakulnak ki, ha ez az anyajegy már régóta megvan nincs miért aggódnod. Emellett még jellemző a szabálytalan alak, nem egységes szín, nem éles kontúr és enyhén kiemelkednek.
Szerintem egyébként ez az anyajegy nem gyanús.
6/8 anonim válasza:
A melanomák keletkezHETnek újonnan is, de sajnos meglévő anyajegyből is. Ne bagatellizáld el a dolgot, kérdező, ha gyanúsnak gondolod, mutasd meg, abból baj nem lehet.
7/8 anonim válasza:
Hát azért a melanoma sötétebb (fekete), de azért mutasd meg szakembernek -
8/8 anonim válasza:
Én 18 éves vagyok és nekem is nemrég műtötték le a melanomás anyajegyem. Ha gondolod beszélgethetünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!