Mindig ez a fránya megfázás. Bevált módszerek?
ha megfázok (sajnos elég gyakran) mindig 1-2 nap torokfájással kezdődik az egész..majd pár napig fújom az orrom de a 3-4. "orrfújós" napon már tényleg szó szerint csöpög és folyik az orrom(általában egyik nap egyik orr másik nap másik orr van soron)+be van dagadva a szemem és könnyezik de nagyon!
Tudom hogy általában minden ember ezt "játsza" végig egy megfázás esetén és ez egy elég hülye kérdés. de én még nem találtam meg a "titkos fegyvert", amivel esetleg már az elején meggátolhatnám, hogy kijöjjön rajtam, vagy ha már nem tudok mit tenni legalább a tüneteket csökkenthetném.. (neocitrán,strepsils különösebben nem hat, a tantumverde egy darabig jó a torokra)
Nektek van valami bevált gyógyszer, gyógymód?
Ha nem akarsz megfulladni, torokfájás esetén KI NE PRÓBÁLD az 1. javaslatát. A egy feles pálinka tényleg oké megfázásra, de ha a torkod be van gyulladva, baromi kellemetlen hatása tud lenni (személyes tapasztalatból beszélek, azt hittem, megfulladok egy korty pálinkától, amikor a gyulladt torkomba ért).
A forró mézes-citromos tea nekem biztosabban bevált, és könnyebb is hozzájutni, mint a házipálinkához - a bolti ugyanis egyáltalán nem ugyanaz). Torokra én a Stepfent szoktam használni (nem tudom, miben különbözik a Strepsils-től, de az nekem se vált be). Amúgy meg fekvés, sok-sok meleg takaró alatt, és rengeteg folyadék (tea, víz, meg még több tea).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!