Meg vagyok fázva (szerintem) de sokan ijesztgetnek azzal hogy lehet tüdőgyulladás is. Van ennek valami feltűnő tünete, ami megfázásra nem jellemző?
Figyelt kérdés
2014. szept. 19. 17:43
1/5 anonim válasza:
Tüdőgyulladásnak is több fajtája van, lehet magas láz és fulladás, köhögés, de láz nélkül is, nem mindig vannak tipikus tünetek, ezért legjobb ha elmész a háziorvoshoz, aki meghallgatja a tüdődet és akkor máris kiderül, hogy van-e gond a tüdőddel, ha kell, akkor elküld röntgenre.
2/5 A kérdező kommentje:
Ha csak hétfőn(ha addig nem múlik el)tudok elmenni addig nem lesz gond,ugye?
És mennyi esélye van hogy az orvos nem ismeri fel?
Mert a bátyámnak még régebben végig azt mondta a háziorvos hogy megfázás,mikor alig kapott már levegőt bevitték a kórházba és ott mondták hogy tüdőgyulladás,és addigra olyan súlyos volt,hogy megfulladhatott volna bármikor.És nem akarok én is így járni.
2014. szept. 19. 18:22
3/5 A kérdező kommentje:
Mert a háziorvos nem hallgatta meg a tüdejét.
2014. szept. 19. 18:23
4/5 anonim válasza:
Éppen most olvastam egy cikket az őszi tüdőgyulladásról az origon:
Menj el hétfőn a háziorvoshoz, majd meghallgatja a tüdős és elküld röntgenre, ha hall valamit, ha nagyon fulladsz, akkor ügyeletre is mehettek.
5/5 Babuci222 válasza:
A "hallgatózás" teljesen bizonytalan, a mai fiatal orvosok már nem nagyon értik a hallgatózást, sokszor mellé fognak, ami biztos, az biztos egy jó röntgenorvos nézzen meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!