Nagyon megijedtem. Ez mitől volt?
Sziasztok!
Ma utaztam a vonaton, 5 perc után olyan köhögés jött rám, hogy majdnem hánytam. Olyan volt, mintha a jobb oldali torkom teljesen kiszáradt volna. Már folyt a szememből a könny, majdnem megfulladtam annyira köhögtem és ez vagy 30-40 percig tartott.. Ittam 1 liter vizet, vettem be 3 cukorkát, de az is csak egy kis időre szüntette meg. Hozzá se mertem érni a mellkasomhoz vagy a torkomhoz, mert éreztem, ha hozzá érek, akkor rögtön előjön.
Máskor is volt ilyen, nem is rég. Kicsit megvagyok fázva, de máskor nem voltam...
Gyanakodtak allergiás asztmára is, de nem mentem végül vissza a tüdőgyógyászhoz. Ez lehet asztmától?
18/L
szia!
Vagy allergia, vagy asztma, vagy egy ki nem kezelt, lábon kihordott tüdőgyulladás a köhögésből ítélve. (nekem is ilyen volt). De a viszketést azt nem tudom hozzá kötni. MIndenesetrte menj orvoshoz. Először a háziorvosodhoz, hogy hallgasson meg. Utána tüdőszűrés, allergia vizsgálat, asztmára vizsgálat (tüdőkapacitás, ilyesmi). Megéri, a tüdődet ne hanyagold el!!
Nekem így derült ki egy 1 éve kihordott tüdőgyuszi, amit a háziorvosom félrediagnosztizált. Hörghurutnak hitte. Szerencsémre ki tudták a tüdőgondozóban kezelni kanalas orvossággal...Nekem sem volt lázam, csak fullasztó köhögőrohamaim.
Biztos nincs tüdőgyulladásom, mert nem rég voltam tüdőszűrésen.
Csinálták is a tüdőkapacitás mérést meg ilyeneket és utána mondták, hogy lehet allergiás asztma. Mondták, hogy használjak valami orrsprayt.. Nem lett jobb, se rosszabb, de valamiért nem mentem vissza.
Allergiavizsgálatot meg nem tudtak csinálni, de valószínűleg parlagfű. De, ami érdekes, hogy ez általában ősszel, télen jön ki rajtam, de változó. De ez nagyon rémisztő volt, azt hittem megfulladok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!