Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ki tudna adni szakirodalmat...

Ki tudna adni szakirodalmat az STD-kről?

Figyelt kérdés

Nem a leggyakoribbak érdekelnek, hanem az összes. Egyesével megnevezve a kórokozók, betegségek, szakterületek amelyekre tartoznak, a vizsgálati módszerek, stb.

Konkrét könyv és a fellelési helye érdekel. Köszönöm.

2014. szept. 5. 05:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link] (A szexuális úton terjedő infekciók kivizsgálásához és kezeléséhez)

[link] (A szexuális úton terjesztett betegségekről)

De az összes infektológia, szülészet, urológia, bőrgyógyászat és mikrobiológia könyvben van róluk szó.

2014. szept. 5. 17:41
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm! És ki tudom kölcsönözni a könyveket valahonnan?

Esetleg Te tanultad ezeket, és tudnál velem konzultálni?

2014. szept. 5. 22:59
 3/11 A kérdező kommentje:
Mert a Szabó Ervinben nincsen infektológia, mikrobiológia, stb. könyv. És nem tudom, nem hallgatóként tudnék-e orvosi könyvtárba beiratkozni.
2014. szept. 5. 23:01
 4/11 anonim ***** válasza:

Szegeden tanulok, itt egy egyetemi könyvtár van, és ott minden szakhoz vannak könyvek, így orvosihoz is.

De igazából nem tudom, hogy külsős be tud-e iratkozni, tud-e könyvet kölcsönözni egyetemi könyvtárakból. Hova valósi vagy?

Miért van ezekre szükséged?

2014. szept. 5. 23:12
 5/11 A kérdező kommentje:

Mert nem igazodom el, mit kéne még kivizsgáltatnom.

Hányadéves vagy, mit tanulsz?

A neten 30+ illetve 250+ STD-ről írnak, de 17-nél többet sehol nem sorolnak fel.

A leletemet se tudom értelmezni, mikre vizsgáltak meg.

Az egészségügyi ellátás pocsék. Keresem a kimaradt kórokozókat, amikre nem szűrtek a rendelőben, hogy magánlaborban megcsináltassam.

Ha valaki tudna velem konzultálni ezekről, az is megnyugtatna kicsit.

2014. szept. 5. 23:31
 6/11 A kérdező kommentje:

Itt egy társtopic is, ezt nem én nyitottam, de rám is vonatkozik, itt se lett meg a válasz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__6000529-..

2014. szept. 5. 23:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Orvostanhallgató vagyok, utolsó év.

Egyáltalán minek van szükséged erre? Tök felesleges olyan dologra szűrni, amit kizárt, hogy elkaptál, mert mondjuk csak Afrikában fordul elő. Kivéve persze, ha ott nyaraltál és összefeküdtél vkivel.

Nem vagy kicsit hipochonder? Ha elmesélnéd a részleteket, talán többet tudnék segíteni.

2014. szept. 6. 12:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Szivesen elmesélném, azért kérdeztem, vállalsz-e konzultációt, mert akkor megkereslek fórumon kívül.
2014. szept. 6. 23:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Írj privátban, ha tudok, segítek.
2014. szept. 7. 00:46
 10/11 A kérdező kommentje:

" Tök felesleges olyan dologra szűrni, amit kizárt, hogy elkaptál, mert mondjuk csak Afrikában fordul elő. "

Nyilván, de ehhez előbb tudomást kéne szereznem róla, hogy az adott kórokozót nem kaphattam el, és ezért én kell döntsek róla, hogy akkor nem vizsgáltatok rá, és tájékoztatnom is kell erről a partneremet, hogy erre nem vagyok szűrve, mert neki jogában áll eldönteni, hogy ezt a kockázatot viseli-e.

Erre nem az a megoldás, hogy az orvos információfüggésben tartja a beteget és nem magyarázza el neki, mik a kockázatai neki, és mi történik vele az orvosi ellátásban.

És elég idegesítő, mikor egy honlap leírja, hogy több, mint 30 kórokozó van, és kifejt 11-et, de a maradékot még csak néven sem említi. Nekem ez az élet egyik területén sem elegendő. Kb. 20 perc felfogni egy ilyen teljes anyagot, és mindenki titkolja, bárkit kérdeztem. Hosszan beszélnek a leggyakoribb betegségekről, és nem hajlandók mondani egy könyvcímet vagy egy linket, ahol mind szerepel, vagy legalább egy számot, hogy hány van. Mire fel ez a nagy titkolózás?!

Én felelősnek érzem magam a következő szerelmemért, nem szeretném, ha kórházba kerülne, ahogy én is kerültem egy hosszan lappangó betegség és az exem hanyagsága miatt.

2014. szept. 7. 00:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!