Normális ha már 1 hónapja szedek vas tablettát de még mindig szédülök és fáradt vagyok?
Figyelt kérdés
Mindig c vitaminnal veszembe , eszek céklát és áfonyát,májat vörös húst és 1-2 korty vörösbort iszok.A fázás és a 'memória zavar' megszűnt de állandóan fáradt vagyok , nehezen tudok elaludni és szédülök a hajam is hullik. Az orvos azt se mondta ,hogy menjek vissza kontroll vérvételre. Vagy legyek türelemmel és megszűnik pár hét múlva?2014. szept. 2. 00:09
1/6 anonim válasza:
A vastabletta sokaknál általában nem szívódik fel, és szorulást okoz. Próbálj meg zabpelyhet enni a felsoroltakon kívül, joghurtba,kefírbe beleszórsz egy kicsit -finom.
2/6 anonim válasza:
Próbáld ki a chlorellát és a spirulinát.
3/6 anonim válasza:
Hogy a vasszinted visszaálljon ahhoz minimum 2 hónap kell, én most fogok menni ellenőrzésre, 2 hónap után. 1 hónap még kb. semmi.
4/6 anonim válasza:
Vastabletta sokkal lassabban fejti ki hatását hónapok is kellenek a kívánt eredmény eléréséhez.Tavaly diagnosztizált betegségem által súlyos vérszegénység vashiányos állapot jelentkezett.Nekem még a vasat is vénásan adták ami 20 perc alatt lefolyt infúzión.Pillangókanülőn keresztül vénásan háziorvos is be tudja adni a vasat.Igaz ódzkodnak tőle én a helyedben mégis erőltetném.Sokkal hamarább helyre jönnél.Tudom milyen rossz mikor állandó jelleggel szédült gyenge levert az ember.Egyél sok szilvát,mandarint,barackot,különböző aszalt gyümölcsöket,répa,káposzta,brokkoli,sóska.Halakat nagyon jó vasforrások.Juhsajt,óvári sajt,kecsketej ha bírod,és natúr joghurt.
6/6 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam ,hogy légszomjam is van amitől nagyon megijedek..Szedem továbbra is a gyógyszert és vas tartalmú ételeket eszek.Próbálok türelmes lenne de már elegem van a fáradtságból stb és szeretnék meggyógyulni!
2014. szept. 2. 15:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!