Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Normális ha már 1 hónapja...

Normális ha már 1 hónapja szedek vas tablettát de még mindig szédülök és fáradt vagyok?

Figyelt kérdés
Mindig c vitaminnal veszembe , eszek céklát és áfonyát,májat vörös húst és 1-2 korty vörösbort iszok.A fázás és a 'memória zavar' megszűnt de állandóan fáradt vagyok , nehezen tudok elaludni és szédülök a hajam is hullik. Az orvos azt se mondta ,hogy menjek vissza kontroll vérvételre. Vagy legyek türelemmel és megszűnik pár hét múlva?
2014. szept. 2. 00:09
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
A vastabletta sokaknál általában nem szívódik fel, és szorulást okoz. Próbálj meg zabpelyhet enni a felsoroltakon kívül, joghurtba,kefírbe beleszórsz egy kicsit -finom.
2014. szept. 2. 00:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a chlorellát és a spirulinát.
2014. szept. 2. 05:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Hogy a vasszinted visszaálljon ahhoz minimum 2 hónap kell, én most fogok menni ellenőrzésre, 2 hónap után. 1 hónap még kb. semmi.
2014. szept. 2. 09:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Vastabletta sokkal lassabban fejti ki hatását hónapok is kellenek a kívánt eredmény eléréséhez.Tavaly diagnosztizált betegségem által súlyos vérszegénység vashiányos állapot jelentkezett.Nekem még a vasat is vénásan adták ami 20 perc alatt lefolyt infúzión.Pillangókanülőn keresztül vénásan háziorvos is be tudja adni a vasat.Igaz ódzkodnak tőle én a helyedben mégis erőltetném.Sokkal hamarább helyre jönnél.Tudom milyen rossz mikor állandó jelleggel szédült gyenge levert az ember.Egyél sok szilvát,mandarint,barackot,különböző aszalt gyümölcsöket,répa,káposzta,brokkoli,sóska.Halakat nagyon jó vasforrások.Juhsajt,óvári sajt,kecsketej ha bírod,és natúr joghurt.
2014. szept. 2. 10:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Még a mák is nagyon jó.
2014. szept. 2. 10:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam ,hogy légszomjam is van amitől nagyon megijedek..Szedem továbbra is a gyógyszert és vas tartalmú ételeket eszek.Próbálok türelmes lenne de már elegem van a fáradtságból stb és szeretnék meggyógyulni!
2014. szept. 2. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!