Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Idegrendszeri betegség örökölh...

Idegrendszeri betegség örökölhető?

Figyelt kérdés
Sajnos olyan tüneteim vannak mint az édesapámnak aki szintén az ő anyukájától kapta. Valóban van összefüggés és örökletes? Mert akkor a gyerekvállalást teljesen elfelejtem. Nem szeretném, hogy a születendő gyermekem is szenvedjen ettől. Nem is részletezném, hogy mik ezek.
2014. szept. 1. 06:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha nem részletezed, hogyan szeretnél választ kapni? Esetleges genetikai vizsgálatra nem gondolták?
2014. szept. 1. 07:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha paranoid-skizofréniáról van szó, dühkitörésekkel, akkor az nem szimplán öröklődik. A hajlam öröklődik és a szülő destruktív viselkedése (a betegség miatt) előhozza ezt a gyerekben is.

Azért írtam ezt, mert ez a leggyakoribb, de ha nem írod le miről van szó...

2014. szept. 1. 07:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezzel szerintem fordulj genetikai tanácsadóhoz. Ő tudni fogja, milyen eséllyel örökölheti a gyermeked, mik a lehetőségeitek, és ennek megfelelő döntést tudsz/tudtok hozni. Mindenképpen beszélj szakemberrel, ha szeretnél gyermeket, ne mondj le róla biztos információk nélkül!

Kitartás!

2014. szept. 1. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!