Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lebénulhatok? (túl rövid a...

Lebénulhatok? (túl rövid a kérdés)

Figyelt kérdés
Lehet,hogy hülye kérdés,de azért felteszem. Arról van szó,hogy volt pár éve egy csigolyatörésem. Nem bénultam le,összeforrt. Pár hete viszont zsibbad a kezem éjszakánként. Létezik olyan,hogy így bénuljon le valaki,vagy ez baromság?

2014. aug. 20. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát szerintem erre csak szakember (neurológus) tud válaszolni. Gondolom CT-re fog küldeni.

Én laikusként azt mondom, hogy nem. Ha bénultál volna, akkor bizonyára akkor történt volna. Most inkább valami idegszálat nyomhat.

2014. aug. 20. 18:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Az első kérdésem, hogy melyik csigolya volt érintett. Törés után idővel kialakulhatnak csontkinövések a csigolyán, amik okozhatnak problémát, de ez nem a bénulással kezdődik. Csak az egyik kéz érintett, vagy mindkettő? Pontosan mely bőrterületek zsibbadnak (mely ujjak, illetve érintett-e az alkar bőre, ha igen, melyik oldala)?
2014. aug. 20. 20:23
 3/9 A kérdező kommentje:

Nyaki 7-es.

Jobb kéz,tenyér és ujjak zsibbadnak el teljesen.

2014. aug. 20. 20:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Mármint a jobb kézen a tenyér és az ujjak.
2014. aug. 20. 20:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Értem. Az összes ujj érintett, vagy csak a hüvelyk- középső- és mutatóujj? A kézháttal és az alkarral mi a helyzet? Azért kérdezem ilyen részletesen, mert tényleg nem mindegy (ha a gerinc környékén van a gubanc, más bőrterületek érintettek, mint ha a perifériás idegekkel van gond).
2014. aug. 20. 20:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Miután felébredek és megmozgatom elmúlik a zsibbadás hamar,így nem tudom megmondani melyik ujjak pontosan,de olyan érzésem van,mintha az összes. Alkaron nem érzem. De mindennapos a dolog,és éjszakánként többször,így eléggé zavaró.
2014. aug. 20. 21:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Ennek alapján a carpal tunnel szindróma tűnik a legvalószínűbbnek, ami jól kezelhető ( [link] Javaslom, hogy fordulj neurológushoz, mert a gerincvelői eredetet biztosan csak ő zárhatja ki vizsgálat után (a 7-es nyaki szegmentum többek között a tenyér területére is esik, de nem gondolom, hogy ez lenne a baj).
2014. aug. 20. 21:32
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítségedet.

A neurológushoz kell beutaló,vagy elég ha egy régebbi papírommal megyek,hogy panaszom van?

2014. aug. 20. 21:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Tudtommal beutalóköteles, a háziorvos tud ilyet adni.
2014. aug. 20. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!