Beékelődött bölcsességfog, vagy esetleges Meningitis tünetei?
Tegnapelőtt arra lettem figyelmes, hogy időnként éles fájdalmaim voltak az alsó állkapcsom bal bölcsességfoga táján. Nehéz volt kinyitni a számat vagy abba az irányba mozdítani a nyelvem anélkül, hogy ne éreztem volna fájdalmat (viszont rágáskor nem okozott problémát). Tegnap estefele megismétlődött ugyanez. Lyukas fogra gyanakodtam, így ma elmentem a fogorvosomhoz, aki azt javasolta, hogy készíttessek róla röntgenképet a kórházban, mert lehetséges, hogy beékelődött a bölcsességfogam és az okozza a fájdalmat. Nem mentünk el röntgenre, mert jövő hétre halasztottuk, de ma este amikor hazaértem a gép előtt ülve észrevettem, hogy a nyakmirigyeim be vannak dagadva. Fejfájást nem éreztem, viszont lehetséges, hogy lázam volt, de nem mértem meg. A fájdalom csak minimálisan és nagyon ritkán jelentkezett (a fogorvosom bekente valamilyen szerrel). Mivel tudom hogy a nyakmirigyek bedagadása és a nehéz nyelés nem különlegesség egy beékelődött bölcsességfog esetében nem ijedtem meg túlságosan, viszont attól a ténytől inkább hogy fönnáll a kullancs által terjesztett meningitis lehetősége is ami ugyanezekkel a tünetekkel jár. Fotofóbia nem jelentkezett hangok nem irritálnak és talán csak beképzelem magamnak és a stressztől és sok utánaolvasástól szédülök. De pánikszerűen félek az ilyenektől amióta kikezeltek a Lyme kór (nagyon)korai stádiumából. De nem hagy nyugton ez a Meningitis ügy hiszen a héten a lehető legrosszabb dolgok történtek meg velem és most már úgy tűnik kész balszerencsemágnes vagyok... Hogy tudom megkülönböztetni az egyiket a másiktól??? Hogy tudom enyhíteni a dagadást (nagyon irritál, pláne hogy nehezen nyelek)?
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!