Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tegnap derült ki, hogy ki...

Tegnap derült ki, hogy ki kell húzni az egyik bölcsességfogamat. Valaki megnyugtat kicsit?

Figyelt kérdés

Valaki, akinek már volt hasonló "műtéte" elmesélné hogy milyen volt, mikor fájt, mennyire fájt, meddig tartott az egész?

Szerencsére nagyon ügyes fogorvosom van, de azért rendesen be vagyok sózva :(

17/L

2014. aug. 13. 00:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Az jó, a fogorvos számít a legtöbbet :) De persze bizonyára vannak nagyobb gyökerű, problémásabb esetek... Mert hallottam már több napos lábadozást, persze azok is elég jól túlélték, csak hát fájt egy ideig.

Nekem is, a páromnak is húztak bölcsességfogat, semmi különös nem volt, egy foghúzás, mint a többi. Részletekre nem emlékszem, túl sokszor jártam fogorvosnál, csak a durva esetek maradtak meg, gyulladás és egy fájdalmas gyökérkezelés (volt fájdalommentes is). A fogorvosok nem szeretnek bölcsességfogat húzni, mert nehezen elérhető és erősen bent maradni akaró fogak, de ez legyen az ő bajuk, ha jó szakember s nem nagyon gyönge, kiszedi :)

2014. aug. 13. 00:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha már kibújt, és nincs teljesen szétszuvasodva, akkor ugyanolyan, mint bármilyen foghúzás. Érzéstelenítéssel együtt is csak 10 perc max. Semmit sem érzel.

Ha hazaérsz, jegeld egy darabig. Ha esetleg picit fáj, vegyél be rá fájdalomcsillapítót. Nekem kihúzták mind a négyet, egyik sem jó irányban nőtt :/ 3-nál már estére sem éreztem semmit, 1 volt, amelyik nehezebben gyógyult, annak kellett 3 nap, mire azt mondtam, hogy mostmár szép a seb, de fájni az sem fájt. Na meg ott én voltam a hülye, mert az első három után felbátorodva már aznap este elmentem vele inni, bulizni meg utána részegen enni is :D

Ha teheted első nap csak valami pépeset egyél, pl főzeléket vagy bébiételt, de ne morzsálódót mint sütemény vagy kifli.

2014. aug. 13. 11:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Miért kéne kihúzni?

Szájsebész nem tudja megcsinálni?

2014. aug. 13. 12:52
 4/6 A kérdező kommentje:

Utolsó nem egészen értem a kérdést :D

Azért kell kihúzni, mert már félig kibújt, és elöl tolja össze a fogaimat. az alsó szemfogam már kicsit ki is fordult. A másik 3at is ki kell majd, csak azok még nem nőttek ki :(

Köszi a válaszokat! :)

2014. aug. 13. 15:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem nem rég húzták ki a felső 4-es (szemfog mögötti) fogamat. Bár a bölcsességfog biztosan "nagyobb kutya", szerintem nem lesz olyan vészes. Ha jó az orvosod, maga a húzás egyáltalán nem fog fájni, csak azt érzed majd, hogy a doki a teljes bicepzét bevetve matat valamint a szádban. :) Ami viszont kicsit fájhat, az a fájdalomcsillapító injekció, főleg amit a fogad belső oldalára adnak, a szájpadlásodba. Ha tartassz tőle kérd meg a doktorz, hogy kenyje be ilyen "zsibbasztó kencével", és akkor az se lesz vészes. Ami engem a legjobban idegesített az az, hogy a "szám kibelezése után" egy jó ideig a fájdalomcsillapítónak köszönhetően nem érztem az arcod felét, ami hosszútávon elég idegesítő :D Az "élmény" után még egy pár óráig fáj a fogad helyén tátongó "kráter", de ne félj az se olyan vészes, mint elképzelnéd. Szóval szerintem nincs értelme tőle rettegned, hisz közel se olyan rettenetes, mint, amilyennek " belénk sújkolja" a társadalom. :)))
2014. aug. 14. 17:02
 6/6 anonim ***** válasza:
a kihúzás nem gáz. a bölcsességfognak nincs nagy gyökere szóval könnyen kijön, nem is nagyon zavar evésben sem mert hátul van. a bölcsifog a legkevésbé kellemetlen húzás szempontjából. műtéti szempontból már más tészta. de az akkor van ha nem jött ki.
2014. aug. 17. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!